Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Свищов ще се излъчи победителят на Етап 1 от „Дунав ултра“

В Свищов ще се излъчи победителят на Етап 1 от „Дунав ултра“
Добавена на: 2017-07-06 11:59:26

Тази година събитието е под наслов “Гладиатори на колела”

       На 8 и 9 юли колоездачен клуб „Дунав Ултра“ организира за четвърта поредна година събитието „Дунав Ултра“ - тази година под наслов “Гладиатори на колела”. Основна цел на проявата е да привлече общественото внимание към Дунавския регион на България. Свищов с неговото богато природно и културно-историческо наследство ще бъде една от основните спирки от колоездачния тур. В духа на подкрепата, която община Свищов оказва по принцип и във връзка с активностите на територията на общината, тази година Финал на Етап 1 ще се проведе в град Свищов.
    Популяризирайки възможностите за велотуризъм, участниците в надпреварата ще се движат по веломаршрута „Дунав Ултра“ от с. Куделин до гр. Силистра. Тяхната цел е да преодолеят разстоянието от 550 км в рамките на по-малко от 40 часа, излъчвайки победители в етапите и в цялост. За малкия Финал, на 8-ми юли в Свищов се очакват да пристигнат около 41 колоездачи, в часовия диапазон 19:30 - 22:30 ч. На площад „Алеко“, пред сградата на Община Свищов ще бъде позиционирана голяма надуваема арка, която ще бъде зона „ФИНАЛ“ на „Гладиатори на колела“ - Етап 1. Като спомоществовател на инициативата, община Свищов ще осигури награда за финалиста, храна и нощувка за всички участници, както и логистика свързана с безопасното преминаване на колоездачите през територията на Свищов и пребиваването им в града.
    Стартът на „Гладиатори на колела“ – Етап 2 в гр. Свищов ще бъде от античен лагер „Нове“, на 9-ти юли в 9:00 сутринта. За атрактивното изпращане на колоездачите ще се погрижат реенактори в ролята на легионери от I Италийски легион - един от трите елитни легиона на император Веспасиан, пребивавал в “Нове“ от края на I век.
 
                                                                      
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания