Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

VII Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор” отново ще събере над 5500 участници

VII Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор” отново ще събере над 5500 участници
Добавена на: 2017-07-03 10:32:07

Новото през тази година е, че участниците в НФФ "Фолклорен извор“ 2017 ще се конкурират за вниманието на CIOFF

За седми пореден път село Царевец ще събере любители на народното творчество, които в четири последователни дни ще покажат богатството на българския фолклор чрез музика, песни и танци. От 3 до 6 август се очаква да пристигнат над 5500 участници от цяла България, за посрещането на които ще се погрижат повече от 100 доброволци. През четирите дни на фолклорния фестивал всичките над 390 състава ще бъдат посрещнати, настанени и придружени до забележителностите на Свищов от гидовете. Индивидуалният подход към участниците, който е вече традиция за организаторите на Фестивала, е израз на гостоприемство и желание да се популяризира културното и историческо богатство на свищовския край. През цялото време на своя престой и по време на участието си в НФФ „Фолклорен извор“ 2017, групите ще имат пълно съдействие от страна на организаторите и доброволците, за да успеят да представят по възможно най-добрия начин своите изпълнения. „Фолклорен извор“ е фестивал с конкурсен характер, в който участниците ще се оценяват от професионално жури в състав: Председател Юлия Цанкова – фолклорист, автор и водещ в БНР;  Гуна Иванова – народна певица; д-р Силва Хачерян – държавен експерт в отдел „Регионални дейности“ на Министерство на културата; Даниел Спасов – народен певец, продуцент, автор и водещ в БНТ; Димитър Манов – хореограф и Генчо Генчев – председател на фестивала и кмет на община Свищов. В края на Фестивала, на тържествена церемония ще бъдат връчени наградите на най-добре представилите се участници, които в продължение на четири дни компетентното жури отговорно ще наблюдава и оценява.
   Новото през тази година е, че участниците в НФФ "Фолклорен извор“ 2017 ще се конкурират за вниманието на CIOFF. Най-добрите ансамбли по време на НФФ "Фолклорен извор“ 2017 ще бъдат селектирани от журито на фестивала и утвърдени с право на участие в Международни фолклорни фестивали на CIOFF.
Националната секция (НС) на CIOFF България провежда през тази и следващата година ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ. Провеждането на прегледа дава възможност на НС на Международния Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към ЮНЕСКО (CIOFF) да актуализира и оцени състоянието на българските колективи и ансамбли, с цел престижно международно представяне.
За участие във "Фолклорен извор" не се изискват такси и оценяването от CIOFF България, в рамките на фестивала, не променя неговия регламент.
 
 
Повече за НФФ "Фолклорен извор" 2017, който ще се проведе на 3, 4, 5 и 6 август, може да откриете на официалния му сайт www.folklorenizvor.com
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания