Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПОКАНА ЗА ХАРИЗАНСТВО

ПОКАНА ЗА ХАРИЗАНСТВО
Добавена на: 2017-06-28 15:44:47

Харизанството е вековна традиция в Православната църква, при което православни християни подпомагат даром с труда си храмове и манастири

Манастир „Св. св. Петър и Павел”, гр. Свищов, кани православни християни на 7 юли 2017 г. (петък) и 8 юли 2017 г. (събота), от 8.00 ч., да участват в извършване на безвъзмездна трудова дейност в манастира (харизанство). Извършват се строително-ремонтни, градинарски и домакински работи за благоустройване и благоукрасяване на светата обител. Харизани могат да бъдат пълнолетни мъже и жени.
 
Харизанството е вековна традиция в Православната църква, при което православни християни подпомагат даром с труда си храмове и манастири.
 
Този, който е отделил от времето си или от средствата си, за да помогне на светите храмове и манастири, бива възнаграден многократно от Господ – лично, както и неговите близки. Примери за това има много.

Отец Антон Николаев от манастир "Св. св. Петър и Павел", тел.: 0889/ 68 23 13

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания