Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поредица от празнични прояви и събития ще отбележат 140 години от Освобождението на Свищов

Поредица от празнични прояви и събития ще отбележат 140 години от Освобождението на Свищов
Добавена на: 2017-06-13 09:16:56

С концерт на военните духови оркестри в Сухопътни войски ще стартират честванията в първия български свободен град

На 20 юни в Свищов ще започнат честванията по повод 140 години от изгряването на свободата в Свищов. В 19.00 часа, на пл. „Алеко“ в крайдунавския град, ще станем свидетели на впечатляващ концерт на военните духови оркестри в Сухопътни войски. Този нетрадиционен за град Свищов концерт, ще бъде израз на почит към стотиците воини отдали живота си за Свободата на България, а жителите и гостите на Свищов ще са привилегировани да бъдат част от него. Този първи концерт в празничната програма предшества следващото събитие, което ще е Преглед на любителското художествено творчество в Сухопътни войски. То ще се проведе на 21 юни, от 10.00 часа в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.
Общинското ръководство е организирало цяла седмица събития и инициативи, които ще отбележат по подобаващ начин кръглата годишнина. Програмата предвижда разнообразни прояви, които ще провокират интереса на малки и големи, като се отдаде необходимата за повода празничност.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания