Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученик от ПГЛПС зае първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне

Ученик от ПГЛПС зае първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне
Добавена на: 2017-06-05 14:03:11

Ученик от ПГЛПС зае първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне
Ученик от ПГЛПС зае първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне

Ивелин Илиев Иванов от ХІ "б" клас се включи в категорията Мултимедийни продукти с видеопрезентация „140 години свободен Свищов“

На 27 май, в Руския културно-информационен център в гр. София се проведе официалната церемония по награждаване на участниците в ХІ Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, организиран от НД Русофили. Съорганизатори на конкурса са МОН, Съюзът на българските журналисти, Синдикатът на българските учители, Националният дворец на децата и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса.
Целите на конкурса са повишаване на интереса сред младите хора към необятната руска култура, обогатяване на знанията им за развититето на българо-руските отношения през вековете, формиране на способности за изразяване на собствено мнение и отстояване на позиции по важни въпроси на обществения и духовен живот в страната и света.
На церемонията присъстваха г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, г-н Павел Журавльов – директор на РКИЦ – София, г-жа Банева – „Евразийски клуб – България“, г-н Цвети Цветков – секретар на НС на НД Русофили, ученици, учители, директори на училища и гости.
В седемте категории се състезаваха над 2500 ученици от различни общини и области от цялата страна. Ученикът на ПГЛПС Ивелин Илиев Иванов от ХІ „б“ клас, с ръководител г-жа Елена Николаева, се включи в категорията Мултимедийни продукти с видеопрезентация „140 години свободен Свищов“. В него той представи накратко победния поход на руската армия и българското опълчение за свободата на родината ни, припомни саможертвата на знайни и незнайни воини по пътя към свободата, показа признателността на българския народ, изразена чрез паметници и паметни плочи, а след това в хронологичен ред и развититето на българо-руските отношения от Освобождението до наши дни. Неговият труд бе оценен от жури и класиран на първо място в категорията си както на общинско, така и на национално ниво.
На церемонията бяха връчени грамоти и предметни награди на учениците, заели призови места. Класираните на първо място петима ученици от втора възрастова група и един учител бяха наградени с екскурзия до Москва – столицата на Руската Федерация, осигурена от Фонд „Российский Фонд мира“, която се планира да се проведе през август 2017 год.
След приключване на награждаването директорът на РКИЦ г-н Журавльов сподели, че получената грамота дава възможност на учениците да получат безплатно образование в Руската Федерация в избран от тях ВУЗ и специалност.
Но, освен награди за участниците, бяха подготвени и връчени грамоти за лауреати и награди на техните научни ръководители, общо шестнадесет учители.
Нека пожелаем още успехи на Ивелин и не забравяме, че непостижими неща няма, стига да има желание, усърдие и постоянство.
 
По информация на ПГЛПС

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания