Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

6 църковни храма в община Свищов получават финансова помощ за строително-ремонтни дейности

6 църковни храма в община Свищов получават финансова помощ за строително-ремонтни дейности
Добавена на: 2017-05-10 15:33:58

Отпуснати са средства в размер на 41 хиляди лева, за ремонтни дейности на 4 църкви и два манастира на територията на общината

В началото на 2017 година, по инициатива на кмета Генчев, църковните настоятелства на няколко църкви и манастири в община Свищов, съвместно с кметовете по места, за втора година изпратиха писма до Дирекция по „Вероизповедания” в Министерски съвет и съответно до Великотърновската епархия, с молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Към писмата бяха приложени съответните количествено-стойностни сметки за необходимите ремонтни дейности.    
   На 2 май кметът на община Свищов получи от Дирекцията по „Вероизповедания“ уведомителни писма, с които бе информиран, че са отпуснати средства в размер на 41 хиляди лева, за ремонтни дейности на 4 църкви и два манастира на територията на общината. Храмовете, които получиха строго целева държавна субсидия са: манастир „Св. св. Петър и Павел“ в гр. Свищов, на който е отпусната сумата от 8 хиляди лева; манастир „Св. Успение Богородично“ в гр. Свищов, който ще разполага със средства за ремонт в размер на 10 хиляди лева; храмовете в селата: Александрово, Морава и Царевец, на които са отпуснати по 5 хиляди лева и църквата в с. Овча могила – с 8 хиляди лева за ремонт.
След ремонтните дейности, в срок до 15 декември 2017 година, в Дирекцията по „Вероизповедания” към Министерски съвет ще бъдат изпратени заверени копия от разходно-оправдателните документи, с които ще се удостовери, че отпуснатата държавна субсидия е усвоена и разходите са направени  строго целево.
Напомняме, че през изминалата 2016 година 6 църковни храма в общината получиха средства за ремонт на обща стойност 43 413 лева и най-вероятно, тяхното правомерно изразходване дава основание на дирекцията по „Вероизповедания“ да гласува отново доверие на община Свищов.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания