Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на община Свищов

Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на община Свищов
Добавена на: 2017-04-25 14:13:23

Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на община Свищов

На 19.04.2017 г. в Зала 1 на Община Свищов се проведе кръгла маса по темата

На 19.04.2017 г. в Зала 1 на Община Свищов се проведе кръгла маса на тема „Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на Община Свищов”. Инициативата бе на община Свищов и на ПГ по ЛП и С – Свищов. Идеята бе подкрепена от представителите на местния бизнес в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
Представители на домакините от Общината бяха Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура и културно наследство”, Румяна Кузева – началник отдел „Образование и култура”, Станислава Йорданова – главен експерт „Култура и връзки с обществеността“ и Георги Йорданов – главен експерт „Европейски проекти и европейски въпроси“.
Гост на събитието беше Таня Александрова – представител на Дирекция „Бюро по труда” Свищов. Тя представи анализ на търсенето и предлагането на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
Актуалността на темата провокира интереса на представителите на местния бизнес и участието им.
Кръглата маса се проведе по предварително изготвена програма. Директорът на гимназията инж. Веска Николова представи презентация на тема „Развитие на туризма в Община Свищов - Общински план за развитие на община Свищов (2014-2020)”, а г-н Георги Йорданов анализира състоянието и потенциални възможности за развитие на туризма в общината. Преподаватели по професионална подготовка от гимназията презентираха възможностите на училището за подготовка на кадри в направление „Хотелиерство, ресторантьорството и кетъринг” - обучение на ученици, валидиране на професионални знания, умения и компетентности.
Предимствата и ползите за учениците и работодателите от обучението чрез работа, което ПГ по ЛП и С предлага като форма на партньорство  между гимназията и бизнеса, представи г-жа Веска Николова.
Разгледаните теми повдигнаха много въпроси и коментари и събитието приключи с оживена дискусия по темата “Възможности за развитие на Община Свищов в сферата на хотелиерството и ресторантьорството”.
Коментарите очертаха сферите на действие и бъдещо сътрудничество. Участниците в кръглата маса се обедениха около идеята, че Свищов със своята многовековна история може да е привлекателна дестинация за много туристи. В тази връзка е необходимо създаването на туристически център,  уеб-сайт и рекламни брошури, за популяризирането на туристическите обекти, хотели, ресторанти и места за забавления.
 
Благодарим на представителите на бранша, за тяхното присъствие, откровен диалог и интересни предложения!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания