Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На 97 годишна възраст ни напусна почетният гражданин на Свищов Сава Дълбоков

На 97 годишна възраст ни напусна почетният гражданин на Свищов Сава Дълбоков
Добавена на: 2017-04-18 13:05:44

Погребението ще се състои в Централни софийски гробища на 22 април (събота) от 11.30 часа

На 14.04.2017 година Сава Дълбоков пое по своя вечен път, оставяйки след себе си дела за пример и достоен живот. Приносът му за Свищов, като смел българин и отговорен държавник, е част от историята на нашия град, с която всички се гордеем.  Неговата любов към родината и смелост да отстоява нейния суверенитет са пример за поколения наред.
Сава Атанасов Дълбоков е роден на 17 декември 1919 година в с. Овча могила. Завършва право в Софийския университет. Многократно е избиран за народен представител и през годините е заемал отговорни държавни постове, като заместник-министър и министър в няколко правителства на България. На 25 май 1982 година с решение № 50 на ИК на ОбНС Сава Дълбоков става почетен гражданин на град Свищов.
По повод тъжното събитие и раздялата ни със Сава Дълбоков, Община Свищов направи книга за съболезнования, топли думи и спомени, с които почетният гражданин на град Свищов ще остане в сърцата ни завинаги. Книгата е изложена  на специално обособено място във фоайето на Община Свищов.
Община Свищов изразява своите съболезнования към неговите близки и роднини!

Поклон пред паметта му!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания