Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ победи в конкурс на Фондация "Благотворител"

Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ победи в конкурс на Фондация \"Благотворител\"
Добавена на: 2017-03-14 12:56:50

Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ победи в конкурс на Фондация \"Благотворител\"

„С колело на училище“ е проектът, с който учениците спечелиха конкурса „Млад Благотворител“

Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ - град Свищов участва в конкурс Млад Благотворител 2016. „С колело на училище“ е проектът, с който младите хора станаха победители. Неговата цел е популяризиране на активния начин на живот, чрез поставяне на стойки за колела във всички училища в града. По този начин учениците вярват, че ще мотивират връстниците си да се придвижват с колело, да спортуват и да пазят града чист. Стойността на проекта е 2000 лв., които Фондация „Благотворител“ дари за реализиране на идеята, a победителите организираха дарителска кампания, за да осигурят още 200 лв. за каузата.
     На 10 март, 22 бр. стойки за колела Mi-Mid, за 5 велосипеда всяка, бяха доставени в СУ „Димитър Благоев“ и до дни предстои тяхното инсталиране в свищовските училища.

Поздравления за младите хора, относно техния ентусиазъм за активен начин на живот и отговорно отношение към опазване на природата!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания