Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Приключиха консултациите за съставяне на СИК във връзка с предстоящите избори на 26 март 2017 г.

Приключиха консултациите за съставяне на СИК във връзка с предстоящите избори на 26 март 2017 г.
Добавена на: 2017-02-16 16:35:21

Представители на 8 политически сили проведоха задълбочени дебати за съставяне на СИК

По покана на кмета Генчо Генчев, на 16.02.2017 г. от 10.00 часа, в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за съставяне на СИК, във връзка с предстоящите избори за народни представители.
 
      Представители на 8 политически сили проведоха задълбочени дебати, след което стигнаха до консенсус относно разпределението на позициите в 55-те секционни избирателни комисии на територията на община Свищов.
ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГЕРБ”, КОАЛИЦИЯ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДПС”, КОАЛИЦИЯ „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”, КОАЛИЦИЯ „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ”, КОАЛИЦИЯ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „АТАКА” и КОАЛИЦИЯ „АБВ” разпределиха общо 457 места в секционните комисии, от които 55 за председател, 55 за зам.-председател и 55 за секретари. Останалите 292 позиции се разпределиха за членове в съответните секции. Секционните избирателни комисии ще бъдат пет, седем и деветчленни, като от тях - 5 са петчленни, 9 са седемчленни и останалите 41 комисии са по 9 члена.
    В края на срещата всички представители на политически сили останаха удовлетворени от взетите решения относно съставянето на СИК. Реши се, всяка от осемте политически сили да предостави писмените предложения за състава на СИК в общинската администрация до 12.00 часа на 22.02.2017 г. След представяне на предложенията в общинска администрация от политическите партии и коалиции, кметът на община Свищов ще представи необходимите документи в Районната избирателна комисия за назначаване на Секционните избирателни комисии.
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания