Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Проведе се първото за 2017 година заседание на Консултативния съвет към кмета на Община Свищов

Проведе се първото за 2017 година заседание на Консултативния съвет към кмета на Община Свищов
Добавена на: 2017-01-23 11:34:27

На заседанието бяха поканени директорът на Дирекция „Финанси“ Стефан Кирчев и зам.-кметът Пламен Петков


      На 19.01.2017 година, в Гербовата зала на Община Свищов се проведе първият за годината Консултативен съвет. На заседанието бяха поканени директорът на Дирекция „Финанси“ Стефан Кирчев и зам.-кметът Пламен Петков. Членовете на съвета бяха запознати от главния финансист на Общината с проекта за бюджет на община Свищов за 2017 година. Г-н Кирчев разясни как са разпределени средствата от бюджета за настоящата година и информира, че проектът за бюджета е обсъждан на заседания на всички постоянни комисии към Общински съвет - Свищов. Той ще бъде подложен на гласуване на заседанието на Местния парламент на 26 януари.

Зам.-кметът Пламен Петков предостави информация за проектите, които предстои да се реализират през 2017 година. Той припомни и 9-те проекта, които в момента се изпълняват на територията на община Свищов. Подадените проектни предложения са шест на брой, като три от тях са одобрени и предстои подписване на договори, а три са в процес на оценка. Пламен Петков информира членовете на съвета и за проектите, подготвени към настоящия момент, и с които община Свищов ще кандидатства за финансиране  по седем програми.

След изчерпване на дневния ред, членовете на Консултативния съвет отправиха въпроси, поставени им от граждани. Въпросите бяха свързани с пешеходни пътеки в града, с проблемите в болницата, относно ремонт на улици и облагородяване на междублокови пространства. С представителя на РУ на МВР Свищов Веселин Лалов, бе разискван въпросът за организацията на движението по пътищата в община Свищов.

След като членовете на Съвета приключиха с въпросите, заседанието бе закрито.

 

 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания