Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На 3 януари стартира ново предаване за Свищов по радио „Фокус“

На 3 януари стартира ново предаване за Свищов по радио „Фокус“
Добавена на: 2017-01-04 15:10:30

В предаването „Добре дошли в Свищов“ ще има няколко различни рубрики


„Добре дошли в Свищов“ е името на новото ежеседмично предаване, което ще звучи по радио „Фокус“, с цел популяризиране дейността на община Свищов в различни сфери. Всяко предаване е с продължителност 1 час и ще запознава слушателите с различни актуални теми засягащи икономика, социални дейности, култура и туризъм в крайдунавския град. Във всяко издание ще има водеща тема и ще се представят гледните точки на събеседниците, техните мнения и решения на дадени проблеми. В първия половин час на предаването ще се разглеждат по-важни въпроси, свързани със социалния и икономически живот на Общината, проекти и др. Втората половина ще е посветена на култура и развлекателни теми. В предаването „Добре дошли в Свищов“ ще има няколко различни рубрики: „Бележити граждани на Свищов“; „Минути на кмета“; „Свищов – моят дом, моята община“ и др. Именно с рубриката „Свищов – моят дом, моята община“ стартира първото предаване на 3 януари. В него кметът Генчев говори за това, каква беше 2016 година за Общината и какви са основните приоритети за 2017 година. В разговор със зам.-кмета Борислав Замфиров беше обърнато специално внимание на организацията на предстоящия празник Йордановден, който ще бъде честван по различен начин тази година в Свищов. Мъжко хоро и родопски гайди са част от празничното честване, което ще се състои на брега на река Дунав, в местността „Паметниците“ на 6 януари.

Следващото предаване „Добре дошли в Свищов“ слушателите могат да очакват на 10 януари, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на радио „Фокус“- Велико Търново. Основна тема ще бъде зимното почистване и поддържане на пътищата на територията на община Свищов. По темата ще говори зам.-кметът Бедри Алиев, а във втората част на предаването директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и директорът на Исторически музей - Свищов Ивелина Иванова, ще говорят за честването на Алековите дни в Свищов и 154-та годишнина от рождението на Алеко Константинов.

В продължение на цялата 2017 година всеки вторник, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на радио „Фокус“- Велико Търново ще звучи предаването „Добре дошли в Свищов“, в което ще научаваме за най-интересните събития и вълнуващи въпроси, свързани с града на Щастливеца. 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания