Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов подкрепя кампания за опазване на българската гора

Община Свищов подкрепя кампания за опазване на българската гора
Добавена на: 2014-12-19 10:39:08

Инициативата призовава гражданите да изберат за Коледно-новогодишните празници да си закупят живо коледно дръвче, а след това да го засадят отново в природата.

Община Свищов се присъединява към кампанията за опазване на българската гора и природа на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите.
Инициативата призовава гражданите да изберат за Коледно-новогодишните празници да си закупят живо коледно дръвче, а след това да го засадят отново в природата, като за целта в началото на новата година ще бъде организирана и Национална седмица за засаждане на живите елхички.
Повече информация, както и списък на държавните горски и ловни стопанства и разсадници, от които може да се закупят живи коледни елхички, е публикуван на интернет-страницата на Министерството на земеделието и храните: www.mzh.government.bg.
Община Свищов призовава своите граждани да подкрепят кампанията. На местно ниво след празниците живите коледни елхички ще бъдат засадени в парка на Дома за стари хора „Мария Луиза“, който се намира в близост до м. Паметниците. Паркът има нужда от залесяване и домуващите в социалната институция са изявили желание да се грижат за засадените дръвчета.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания