Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов става все по-красив, но е нужно малко търпение

Свищов става все по-красив,  но е нужно малко търпение
Добавена на: 2014-11-14 15:35:33

Васка ФЕРДИНАНДОВА,Свищов

Преди време прочетохме в общинския вестник, че започва ремонтът на водопроводната и канализационната мрежа на ул.”33-ти Свищовски полк”. Радвахме се, но имахме и  притеснение как ще посрещаме нуждите си от питейна вода. Оказа се, че всичко е добре организирано. Водата се спираше на етапи, движението бе отбито, магазините се зареждаха редовно, а за достъпа до тях върху изкопите бяха поставени платна за преминаване. Много от хората не вярваха, че след тези големи изкопи от земна маса скоро няма да видим  един нормален и хубав за движение път, че не след дълго по него ще се пътува безпрепятствено.  Усилено се говореше, че даденото от кмета Благов обещание, че до празника “Свищовски лозници”движението  по ул.”33 Свищовски полк” ще се нормализира, е практически неосъществимо. Но ето, че казаното от него стана реалност. Въпреки лошото време строителните работници работеха с удължено работно време, без почивка, дори и в почивните дни, но доказаха, че това което каже кметът Благов трябва да стане. За празника “Свищовски лозници”   по ул.”33-ти Свищовски полк” движението  вече бе нормализирано. Последваха някои довършителни работи, а тази седмица улицата беше  и измита. Подновени бяха и тротоарите с нови плочки.
Не може човек сега  да не се радва, когато гледа как превозните средства безпрепятствено се носят по пътя, а хората се движат по новите тротоари. Зад всичко направено  виждахме непрестанния контрол, който упражняваше кметът на Общината Станислав Благов, заедно с техническите ръководители  Светла....... и Тодор Димитров. Често виждахме Станислав Благов да разговаря със строителите, да им дава кураж, че ще се справят с поставената задача. Радваме се, че кметът Благов за пореден път доказва, че е добър стопанин и не жали сили, когато се прави нещо добро за хората от Общината. Ние живущите на ул.”33-ти Свищовски полк” можем да кажем само едно голямо – Благодарим! Ето защо не трябва да бъдем черногледи и да  гледаме на всичко започнато с недоверие. В Свищов се направиха много хубави неща и продължават да се правят. Нашият град става все по-красив, но за това е нужно да проявяваме малко търпение , да не бъдем само критикари.
Ние, живущите на ул.”33-ти Свищовски полк” очакваме с нетърпение да пукне пролетта, за да засадим цветя пред оградите си и да се оформи една красива цветна алея.
Васка ФЕРДИНАНДОВА,Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания