Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов отбеляза 25 години демокрация

Свищов отбеляза 25 години демокрация
Добавена на: 2014-11-14 11:35:41

Свищов отбеляза 25 години демокрация
Свищов отбеляза 25 години демокрация
Свищов отбеляза 25 години демокрация

Инициативата бе на председателя на местната структура на СДС Емил Димитров и на кмета на крайдунавската община Станислав Благов, който в същото време отбеляза 15 години управленски мандат.

25 години от началото на демократичните промени честваха на 11 ноември 2014 г. в Свищов. Инициативата бе на председателя на местната структура на СДС Емил Димитров и на кмета на крайдунавската община Станислав Благов, който в същото време отбеляза 15 години управленски мандат.
Събитието беше почетено с чаша червено вино в свищовския ресторант с емблематичното име „Свобода“.
Поканени бяха националните и областните лидери на СДС, настоящите партньори от Реформаторския блок и други политически сили, партньори на десницата през годините.
На местно ниво присъстваха активисти и седесари от началото на демократичните промени, общински съветници и кметове на населени места, издигани и подкрепяни от десницата през годините.
Акцент в срещата беше спомен за близкото минало на Свищов, осъществен чрез мултимедийна презентация, която показа архивни фотографии от митингите и събитията в Свищов преди 25 години, когато целият град, подкрепен от „Екогласност“ и „Greenpeace” (Грийнпийс), излезе на площада и се обяви против строежът на АЕЦ – Белене.
„Тази вечер ключовата дума, която ни събира е думата „свобода“. Нека не губим надеждата и мечтите, които имахме преди 25 години. Защото макар и да има трудности, днес държавата ни е пълноправен член на свободна и демократична Европа, а това означава равни права и неограничени възможности за българските граждани.“, заяви на срещата домакинът на събитието Станислав Благов, пожелавайки на своите гости да не допускат евроскептицизмът да ги завладее, а да бъдат дейни участници в обществено-политическия живот и днес.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания