Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Станислав Благов е трети в листата на Реформаторския блок в областта

Станислав Благов е трети в листата  на Реформаторския блок в областта
Добавена на: 2014-09-05 12:56:05

Бях готов да бъда водач на листата на Реформаторския блок за Великотърновски многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори”, коментира пред вестник “Дунавско дело” кметът Станислав Благов.

По думите му Реформаторският блок е сложна коалиция, в която е необходимо да бъдат направени съответни компромиси по отношение на крайната цел. “Аз мисля, че тя е изключително мотивираща – да се вкарат колкото се може повече депутати от Великотърновска област от Реформаторския блок.
Моята основна цел е да помогна на автентичната десница, да намери своята нова реализация в новото политическо пространство, защото съм убеден, че без онези демократични устои, които са характерни за автентичната десница, то в България, в българския парламент, не може да има реална демокрация”, добави Благов. Кметът бе категоричен, че от работата на последния парламент е станало ясно, че без представители на автентичната десница – земеделци, СДС, ДСБ, демокрацията не е на онова ниво, което обществото изисква да има. “Според мен трябва да имаме един път, този на идеалите на демокрацията от далечната 1989 година”, коментира още Станислав Благов.
“Във всяка история има факти, от които следва да се извлече поука, и в историята на автентичната десница не всичко е добро. Основните задачи, които бяха поставени пред обществото, бяха изпълнени именно от десницата. Аз съм убеден, че нашето участие в Реформаторския блок и неговото присъствие в политическия живот е изключително добре за дясноцентристкия спектър на Великотърновска област. И това е нещото, което ме мотивира да бъда всеотдаен и да работя за листата на Реформаторския блок, макар и от трето място, за да постигнем целите си”, заяви Благов.
“Основната реакция, която бе срещу мен, бе основно от партията на Меглена Кунева. След изборите всички представители на нейната партия ще се убедят, че ние сме били искрени. За мен не е толкова от значение дали аз съм водач на листата или съм последен в нея, за мен е важно, да успеем да мотивираме хората. Аз помолих всички председатели на партиите от Реформаторския блок от Областния съвет да направим този компромис - да бъда трети. Помолих да стане това, за да не се стигне до напускането им и за да бъдем заедно и да постигнем нещо”, коментира още Благов. Той допълни, че с включването си в листата на Реформаторския блок е прекратено и членството му в ПП “Синьо единство”. На въпрос как приема коментарите на местно ниво, Станислав Благов заяви, че те са от хора, които нямат сантимент, не са излизали на митингите през далечната 89-та година и не са мразували през зимата на 1996-1997 година. “В момента някои хора се вживяват в ролята на Робин Худ, само че да станеш Робин Худ, трябва ти също история, трябва ти дързост, смелост, признание от хора. Всъщност те това го нямат и никога няма да го имат”.
Свищовският кмет отговори и на въпрос, свързан с проверка, възобновена от Великотърновската апелативна прокуратура и свързана със строителството на сграда на улица “Димитър Анев”. “През 15-те години на четирите мандата преминах през много правителства, през различни представители и на регионално ниво. За съжаление, само при две имах възможността и механизъм за взаимодействие с централната власт. При останалите аз съм бил под ударите на централната власт поради простата причина, че виждаха в мен и нашия екип силна заплаха за политическа алтернатива. Винаги съм бил проверяван и нека има проверки, за да могат компетентните органи да излязат с онези становища, с които са излизали винаги досега. През всичките тези години съм работил честно и изключително почтено. Смело заявявам, че през това време няма фирма или организация, която да е имала отношения с община Свищов и с мен като кмет на общината и да заяви, че този кмет направи нещо, което не е чистоплътно. В този смисъл имам претенцията да кажа, че струва си човек да живее и за едната чест. Това се опитват да внушат някои хора - че всички са маскари. Сигналът е поръчан преди вече не знам колко години от група представители на политическа партия, която има претенциите да бъде наш партньор, на десните, на реформаторите. Ще продължавам да работя със същата енергия, с удвоен хъс, за да направим така, че да има нормално поведение на българските политици – министри, депутати, кметове и т.н. Освен това въпросната проверка беше преминала през десетки експертизи, стотици свидетели, за да бъде констатирано в крайна сметка, че няма някакво нарушение. Не може да се мачкат хората и всъщност това е голям проблем и това е нещото, което събори правителството на Бойко Борисов. Не може да има постоянен стрес за бизнеса, постоянен меч над врата на всеки един, който е по-различно мислещ от тях”, заяви Станислав Благов.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания