Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов ще има отново кино

Свищов ще има отново кино
Добавена на: 2014-08-08 10:54:09

След като близо 15 години в града ни нямаше кино, то става възможно благодарение на усилията на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856”

След като близо 15 години в града ни нямаше кино, то става възможно благодарение на усилията на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856” и ще се помещава в откритата м.г. камерна зала на читалището. В момента тя се ремонтира със средства от община Свищов. В залата ще заработи и малка компактна кинозала. Общината осигури 5 хил. лв., с които са закупени подходящи столове. Със собствени средства на читалището е закупена прожекционната техника. Пред Министерството на културата е кандидатствано с проект за допълнително субсидиране и е отпусната сума, с която ще се осъществи климатизирането на помещението. Амбицията е за първия учебен ден да заработи една кинозала, която да е добре озвучена и с приятна обстановка. Залата ще бъде с 55-60 места, столовете в нея ще могат да се местят, за да може залата да запази многофункционалния си характер. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания