Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съветниците отпуснаха финансова помощ от 63 хил. лв. на болницата

Съветниците отпуснаха финансова  помощ от 63 хил. лв. на болницата
Добавена на: 2014-07-18 13:23:29

На извънредно заседание общинските съветници отпуснаха еднократна безвъзмездна финансова помощ в размер на 63 хиляди лева за МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”.

16 съветници гласуваха “за”, нито един “против”, а един гласува “въздържал се”. Поредната парична помощ за МБАЛ-Свищов ще постъпи до края на месеца. Искането за финансовата инжекция е във връзка с разплащане на неотложни просрочени задължения до 30 юни т.г., се казва в писмо на управителя на лечебното заведение д-р Евгений Митанов до кмета Станислав Благов и до председателя на Общински съвет – Свищов Светлана Георгиева. 609 973,10 лв. са просрочените задължения на болницата за полугодието, в тази сума влизат и 109 909,75 лв. за просрочени възнаграждения на персонала.
На извънредното си заседание миналия петък общинските съветници разгледаха и друга точка, свързана с болницата. Със 16 гласа “за” и по един “против” и “въздържал се” съветниците приеха предложение от кмета Станислав Благов за увеличаване капитала на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” ЕООД. Увеличението стана чрез непарична (апортна) вноска на всички придобити активи в резултат на изпълнението на проекта за реконструкция, обновяване и оборудване на болницата. Общата стойност на увеличението на капитала е за 2 825 530 лв. 2 205 590 лв. е стойността на закупеното оборудване в резултат на проекта, който се финансира от ОП “Регионално развитие”. 40 вида различни медицински апарати бяха осигурени в резултат на начинанието. По време на неговото реализиране бяха извършени и строително-монтажни дейности, авторски и строителен надзор, както и изготвяне на технически инвестиционен проект. 619 940 лв. е увеличението на капитала на болничното заведение в тази връзка.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания