Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

27 възпитателни дела за престъпления на подрастващи проведе Местната комисия

27 възпитателни дела за престъпления на  подрастващи проведе Местната комисия
Добавена на: 2014-07-18 13:21:02

27 възпитателни дела срещу 24 извършители на противообществени прояви и престъпления проведе за полугодието Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Кражбата е най-масовата простъпка на подрастващите, съобщи секретарят на комисията Вера Блажева. Следват вандалските прояви и унищожаване на собствеността, побоите и употребата на алкохол. Към момента в комисията са внесени девет преписки за противообществени деяния на малолетни и непълнолетни и през септември ще се проведат заседания по възпитателните дела.
Два са случаите за притежание на наркотични вещества от невръстни през първите шестте месеца на годината. Тревожното е, че и двата случая са за системно притежание на дрогата. Общо шест са случаите на рецидив от страна на подрастващите, извършители на простъпки. 21 са момчетата извършители и три са момичета, отчете още Вера Блажева.
Най-честата наложена мярка през периода е предупреждението, а положителното е, че тя дава резултат и повечето от децата нямат повторна среща в комисията. Поставянето под надзор на родител и срещите с обществен възпитател са следващите по сила наложени наказания. Следва участие в консултации за преодоляване на отклоненията в поведението със специалистите в Центъра за обществена подкрепа – Свищов. Четири са случаите, в които е наложена мярката – предупреждение за настаняване във възпитателно училище-интернат с изпитателен срок от шест месеца. Два от случаите са за системни кражби, което е предопределило тежкото наказание, а останалите два са за системно притежание на наркотични вещества.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания