Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съветниците отпуснаха 35 хил. лв. помощ на болницата

Съветниците отпуснаха 35 хил. лв. помощ на болницата
Добавена на: 2014-07-04 11:42:51

Общинските съветници с 15 гласа “за”, “против” 3 и 1 “въздържал се” отпуснаха безвъзмездна финансова помощ на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”.

Средствата в размер на 35 хиляди лева се предоставят от общинския бюджет и са предназначени за неотложни просрочени плащания. До решението се стигна след кратък, но разгорещен дебат в пленарна зала.
Ангел Гецов попита защо не е било прието предложението на групата “Промяна” в бюджета за 2014 г. да се предвидят средства за лечебното заведение. Бойко Александров, председател на икономическата комисия, заяви че в началото на годината се предвиждало  продажба на терени в болничния двор, средствата са били за изплащане на задължения, но до сделки не се е стигнало и постъпления на средства няма. Цветан Марков попита колко пари  трябват на болницата, а д-р Кристиян Кирилов потърси отговор за размера на помощта от общината за последните години. Васил Илиев заяви, че има общински болници с добри финансови резултати въпреки сбърканата държавна здравна политика. Според него плащането на парче не  е начин положението в здравното заведение да се подобри.
520 хиляди лева е получила МБАЛ-Свищов за последните 3 години, откакто е управител, съобщи пред съветниците д-р Евгений Митанов. Той допълни, че приходите от дейност за първото 6-месечие на 2012 г. е 1153 млн. лв., за периода на 2013 г. са 1,187 млн. лв.,а към края на юни т.г. приходите са 1,161 млн. лв. 2,3 млн. лева са били задълженията на болницата при стъпването в длъжност, а към момента са 1,5 млн. лв., допълни д-р Митанов. Бе предоставена и информация какви разходи ще се покрият с помощта – 28 хил. лв. за задължения към “Енерго Про” от зимните месеци, а с останалите средства ще се извършат плащания към доставчици на медикаменти и консумативи.
Александър ГЕОРГИЕВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания