Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учители от ОДЗ „Чиполино” на работна среща по проект в гр. Фетещи – Румъния

Учители от ОДЗ „Чиполино” на работна среща по проект в гр. Фетещи – Румъния
Добавена на: 2014-06-30 12:34:56

Учители от ОДЗ „Чиполино” на работна среща по проект в гр. Фетещи – Румъния

От 16 до 20 юни в гр.Фетещи – Румъния се проведе втора работна среща по проект „Малките учени”, програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Коменски”. От българска страна участие взеха 14 учители и служители от ОДЗ „Чиполино”гр.Свищов.

Проектът, който беше спечелен през 2013 година обединява усилията на Литва, Румъния, Турция и България в работата им по четири основни теми : "вода", " засяване и поникване ", "астрономия", "светлина и сянка".                   
Целта на проекта е чрез тях да се обмени опит за работа с децата от предучилищна възраст като се подобрят уменията в областта на преподаване по теми свързани с науката.
 . Всички партньори желаят да подобрят уменията си в областта на работата с деца. Ето защо те са решили да се развиват в продължение на четири етапа по поставените теми. Разбира се те ще придобият и други знания и умения в областта на езика, както и управление на проекти. Обобщение на този процес с най-добрите идеи практика ще бъде публикувана в наръчник "Малки учени".
След приключване на дейностите по първата тема „ вода” и споделянето им от партньорите на среща в гр. Айдън, Турция през м.октомври 2013 г., дойде ред и на работата по втората тема „ засяване и поникване”. Учители и деца вложиха знания и усилия в засаждането на цветя и дървета в двора на детската градина, наблюдаваха растежа и развитието им, полагаха ежедневни грижи и старание.  За обобщаване на резултатите от работата им, в рамките на пет дни бяха споделени опит и знания с колеги от партньорските институции, за методите, формите и средствата за поднасяне на знания по темата, достъпно и увлекателно за деца от предучилищна възраст.
Програмата на срещата включваше запознаване с културни и исторически места в страната домакин. За участниците в срещата домакините организираха посещение на двореца в гр. Синая, астрономическа обсерватория в гр. Констанца и разходка с кораб по делтата на река Дунав. Участниците в проекта видяха три от най-интересните и красиви места в Румъния и преживяха емоции, които ще запомнят за цял живот. Работата по проект за училищни партньорства на ЕК е най-добрата възможност за всяка учебна институция да сподели и предаде опит, да се съизмери с патньори от различни европейски страни, да научи и приложи нови иновативни практики в своята работа, да развие толерантност към различни културни обичаи и традиции и да добави европейско измерение в своята работа.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания