Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов се побратими с руския град Железногорск

Свищов се побратими с руския град Железногорск
Добавена на: 2014-06-24 13:42:07

Свищов се побратими с руския град Железногорск

Поредния официален международен партньор на Свищов е руският град Железногорск, Курска област.

Протоколът за побратимяване и сътрудничество в областта на културния обмен, търговско-икономическата, научно-техническата и хуманитарните дейности беше подписан от кметовете на двата града Станислав Благов и Виктор Солнцев на 21 юни 2014 г., в рамките на най-голямото международно търговско изложение в Курска област.
Подписвайки документа двете страни заявиха ангажимент за по-нататъшно укрепване на приятелските отношения, основаващи се на принципите на равенство, взаимно уважение и изгода между двата града. Железногорск и Свищов ще си сътрудничат в области като промишленост и транспорт, строителство, наука и технологии, образование и здравеопазване, екология и рационално използване на природните ресурси, култура и изкуство, туризъм и спорт, обмен на информация и младежки дейности.
Освен кмета на Община Свищов, в състава на делегацията, която гостува на руския град по покана на ръководството му, бяха още председателят на Общинския съвет Светлана Георгиева и главният архитект на Общината Невяна Иванчева.
         Свищовската делегация имаше официална среща с кмета на Железногорск Виктор Солнцев, по време на която бяха обсъдени възможности и конкретни идеи за развитие на партньорството между двата града. Предвижда се организрането на съвместни търговски изложения, семинари, конференции, обмен на научна и техническа информация, документация и литература, театрални и музикални групи от градовете.
          Град Железногорск е административен център на Железногорски район, Курска област в Русия. Населението му наброява близо 100 хиляди души. Градът има развита промишленост, като основен дял в нея заема добивът на желязна руда. В града работят 2 болници, няколко санаториуми и социални заведения, 21 детски градини, 13 общински училища, включително лицей, висше училище, а спортната база включва 5 басейна, модерен стадион и 11 спортни зали.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания