Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът на Свищов с награда за добри практики в общинското образование

Кметът на Свищов с награда за добри практики в общинското образование
Добавена на: 2014-06-23 16:57:25

Кметът на Свищов с награда за добри практики в общинското образование

Порталът на българските общини Kmeta.bg връчи три награди в конкурса „Кмет на месеца“.

През май екипът избра да поощри градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и иновации в българското образование. В гласуването през изминалия месец се включиха повече от 100 хиляди души.
Читателите избираха между 10 градоначалници в две категории - община с население над 20 хиляди души, и такива, където живеят по-малко от 20 хиляди души.
Победители са кметовете на Свищов - Станислав Благов, Сливница - Васко Стоилков и Златоград - Мирослав Янчев.
Най-голяма подкрепа измежду номинираните в категорията за община с население над 20 хиляди души събра градоначалникът на Свищов, за когото гласуваха 73.24% от читателите на Kmeta.bg. Най-оспорвано бе гласуването за излъчване на победител във втората категория. До последно надпреварата бе между кметовете на Сливница и Златоград - Васко Стоилков и Мирослав Янчев. В крайна сметка двамата завършиха с равни проценти.
Победителите в третото издание на „Кмет на месеца“ получиха призовете си на официална церемония на 18 юни в галерия „Ракурси“ в столицата. Събитието уважиха професорът по египтология и бивш образователен министър Сергей Игнатов и ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София проф. Стоян Денчев.
„Висока чест е за мен като кмет на един крайдунавски град да получа такава награда, тя е от изключително значение.“, заяви кметът на Свищов Станислав Благов и благодари на екипа си за усилията, които полага. „Не напразно ние сме извели като водеща визия на община Свищов тя да е модерен образователен център на река Дунав. Смятам, че имаме сериозни основания за това, защото ние се уповаваме на традицията. Свищов е град, откъдето е започнала държавността на България след Освобождението, един град, който ни е дал Алеко Константинов. Затова ние сме длъжни да следваме това, което са ни завещали нашите деди.“, посочи още Благов.
Наградата на свищовския кмет бе връчена от проф. Сергей Игнатов.
 
Източник: Kmeta.bg 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания