Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Затварят за месец улица “33-ти Свищовски полк”

Затварят за месец улица “33-ти Свищовски полк”
Добавена на: 2014-06-20 12:11:21

От 5 юли започват строителните дейности по проекта за изграждане на пречиствателната станция на отпадните води и довеждащ колектор.

Това съобщи строителният заместник-кмет инж. Виктор Майсторов. Вече е издадено строителното разрешително от Министерството на инвестиционното проектиране, а то се изисква за проекти, които са на стойност над 10 милиона лева. Големите строителни дейности по начинанието ще бъдат по улица “33-ти Свищовски полк”, от района на Учебен корпус “Алеко Константинов” до пристанището. Това ще доведе до нейното затваряне за всички превозни средства за месец. От общината обещаха, че ще бъде давана своевременно информация за временната организация на движението. Работата на пристанището по време на строителството ще продължи през този период и до него ще може да се достига от западна посока, уточни инж. Майсторов. Строителни дейности в рамките на този проект ще се извършват и по улиците “Дунав”, “Георги Матев” и “Отец Паисий”. Строително-монтажните работи в района трябва да приключат до края на годината, а крайният срок за проекта е през месец юли 2015 г.
Започват и конкретните строителни дейности по друг голям проект на общината – за достъпна и зелена градска среда, съобщи още строителният заместник-кмет. Встъпителната пресконференция и първата копка по него ще се състои на 25 юни. Амбицията е строително-монтажните дейности да приключат в рамките на годината. Дейностите по изпълнение на проекта за достъпна градска среда няма да доведат до преустановяване на движението на автомобили. Такива опасения се появиха, след като стана ясно, че в рамките на проекта ще се работи по улица “Патриах Евтимий” от площад “Хан Бъчва” до Стадиона. Временни затруднения в движението в този район ще има, за което се извиняваме предварително, но няма да има затваряне на улицата, категоричен бе инж. Майсторов. В този участък ще бъде изградена велоалея, която ще се намира на досега съществуващата зелена ивица и част от пътното платно. Велоалея ще бъде изградена и от РПУ-Свищов до спортната площадка на “Велешана”.
В рамките на реализирането на проекта за достъпна градска среда ще бъде преустроено и кръстовището в района на “Хан Бъчва”. По проект, който е бил подложен на обществено обсъждане, се предвижда досегашното кръстовище да бъде преобразувано в т-образно.
По време на последното заседание на Общинския съвет се появиха други мнения за преустройството на това кръстовище, коментира инж. Майсторов. Във връзка с това е била организирана и проведена среща на съветници с проектанти, която е продължила няколко часа. Конкретни предложения за нова организация на кръстовището няма, но ако такива се появят, има готовност те да бъдат разгледани и да се направят промени в проекта, уточни заместник-кметът.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания