Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Наградиха изявени учители и културни дейци по повод 24 май

Наградиха изявени учители и  културни дейци по повод 24 май
Добавена на: 2014-05-26 13:14:21

Наградиха изявени учители и  културни дейци по повод 24 май
Наградиха изявени учители и  културни дейци по повод 24 май
Наградиха изявени учители и  културни дейци по повод 24 май

По стара традиция в навечерието на 24 май – празника на българската просвета и култура и славянската писменост

По стара традиция в навечерието на 24 май – празника на българската просвета и култура и славянската писменост, община Свищов определи награди за изявени учители и дейци на културата. Със званието „Достоен за Свищов” за 2014 година бе удостоен поетът Георги Драмбозов, който получи плакет, парична награда и книги.
Със званието „Деятел на културата 2014”, плакети и книги бяха удостоени Петър Симеонов от НЧ „Съзнателност – 1899” в с. Овча могила, Росица Георгиева от НЧ „Светлина 1911” в с. Морава, Камен Крумов от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, Васко Василев, деец в областта на културата и Евгени Йонков от НЧ „Филип Станиславов” в с. Ореш.
Плакет и книги за активна читалищна дейност получиха Маринчо Маринов от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, Еленка Николова от НЧ „Трудолюбие – 1907” в с. Вардим, Иванка Рачева от НЧ „Заря – 1898” в с. Хаджидимитрово и Надка Ангелова от НЧ „Развитие – 1891” в с. Козловец.
Със званието „Учител на годината” за 2014 година бяха удостоени двама педагози. Учителката от СОУ „Николай Катранов” и Марийка Янкова от ЦДГ №2 „Калина Малина”, получиха престижното отличие за успехи в преподавателската си работа и след номинации.
Плакети и книги за професионални успехи и отлични резултати в работата с учениците получиха Веселена Варамезова от СОУ „Николай Катранов”, Вася Маринова от СОУ „Цветан Радославов”, Даниела Борисова от ОУ „Филип Сакеларевич”, Диана Илиева от ДТГ „Димитър Хадживасилев” инж. Пламен Енчев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, инж. Венета Ламбева от ПГ по лека промишленост и строителство, Стефка Стоянова от СУПЦ „Св. Климент Охридски” в с. Овча могила, Пепа Георгиева от ОУ „Христо Ботев” в с. Алеково, Айтен Еминова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Овча могила, Димитрина Иванова от ЦДГ №3 „Радост” и Анка Йорданова от ОДЗ №1 „Чиполино”.
Церемонията по награждаването се състоя по време на традиционната майка среща на кмета на община Свищов Станислав Благов в зала №1 на общината с директори на училища и детски градини и ръководители на културни институции, просветни и културни деятели. Тържеството бе открито със слово на Милена Богданова началник на отдел „Образование и култура”. Присъстващите бяха поздравени от ученикът Йордан Лазаров от класа по пиано на Бисера Друмева от Школата по изкуства при свищовското читалище с откъси от класически музикални произведения.
Отличените педагози и културни деятели бяха приветствани от кмета Станислав Благов, който им благодари за положените усилия в тяхното благородно поприще и им връчи наградите, като преди това всеки от тях бе представен от специално изработен за целта видеоклип.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания