Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ОСМИ ФЕСТИВАЛ НА АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО „ОРЕЛ НА ДУНАВ“ – ПРОГРАМА

ОСМИ ФЕСТИВАЛ НА АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО „ОРЕЛ НА ДУНАВ“ – ПРОГРАМА
Добавена на: 2014-05-16 14:18:16

ПРОГРАМА на ОСМИ ФЕСТИВАЛ НА АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО „ОРЕЛ НА ДУНАВ“ 2014 г.

ПЕТЪК, 16-ти май
20:00 ч. - Церемония по освещаване знамената на Легиона.
Огнено шоу. Представяне на групите-участници.
21:00 ч. - Запалване на светлините на Нове.
 
СЪБОТА, 17-ти май
11:00 ч. – Novae – Церемония по откриването на проекта „Нове – сърцето на легиона“. Прерязване на лентата. Приветствие от официалните гости, отваряне на обекта за посетители.
11:30 ч. – Церемония по откриване на осмият ежегоден фестивал на античното наследство „ОРЕЛ НА ДУНАВ“. Запалване на огъня на фестивала, предаване символите на града от Кмета на Императора.
Връчване на наградата за опазване на културно-историческото наследство и наградата за популяризиране на българското историческо наследство.
12:00 ч. - Представление на Группо Сторико Романо - демонстрация на ритуали, битки на арената, танци. 
12:30 ч. - Туристическа обиколка на обекта. Посещение на улицата на занаятите, дегустация на римска кухня, бит и обичаи. Посещение на базиликата, баптистерия, вила „Екстра Мурос“, посетителски център „Нове“.
13:00 – В посетителски център „Нове“ - представяне на археологически пътеводител „Нове“ – Полски културен институт
13:30 ч. – Представление на Легио Прима Италика  - Маршировка и изпълнение на военни команди; Пазар на роби; Представяне на бита, снаряжението и службата на римския легионер, командирите му и помощните войски. Представяне структурата на Римската империя и устройството на една гарнизонна крепост. Представяне на сенатор, цивилен гражданин, роб и тракийски войн.
14:30 ч. – Във военната болница - Представление на римските легиони – завръщане от поход и почивка в крайпътна гостоприемница. 
17:00 ч. – Демонстрации на групите – участници. Демонстрация на БагаТур. Представление на „Нимфи Дачие“. Панкрацион. Гладиатори. Представление на група „Пагане“.
19:00 ч. - Голямата битка на реенакторите. 
21:00 ч. - Театрално представление на театър А’парт Пловдив.
 
НЕДЕЛЯ, 18-ти май
11:00 ч. – Парад на реенакторите по улиците на Свищов
12:00 ч. - Закриване на Фестивала. Загасяне на огъня на фестивала, връщане на символите на града от Императора на Кмета. (На централният площад пред Общината).
 
* Организаторите си запазват правото на промени в програмата. За повече информация посетете сайта на фестивала www.EagleOnTheDanube.org

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания