Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученик от ДТГ трети в национално състезание

Ученик от ДТГ трети в  национално състезание
Добавена на: 2014-04-28 14:58:12

На националното състезание по творческо писане на английски език, което се организира ежегодно от фондация КорПлюс със съдействието на МОН и Американското посолство в България, възпитаникът на ДТГ „Димитър Хадживасилев” Димитър Трифонов от 12 б клас се класира на III място.

Успехът е изключителен, защото за състезанието са били изпратени над 4000 есета от над 180 училища от цялата страна. Участниците са предимно от езикови и математически гимназии и успехът на свищовския ученик показва, че нивото на обучение по английски език в Търговската гимназия е на високо професионално ниво. Негов учител е Марин Станев, който е и учител - координатор на състезанието в училището. Най-многобройно е било участието на ученици от Пловдив, Варна, Бургас и София. Оригиналното есе и перфектно овладените граматически познания са впечатлили журито в София, съставено от преподаватели по английски език от България и носители на езика. Официалното награждаване на момчето ще бъде на 26 април, като за церемонията е поканен той и неговият преподавател.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания