Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee

СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee
Добавена на: 2014-03-12 15:55:15

СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee
СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee
СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee
СОУ „Николай Катранов участва в състезанието Spelling Bee

В училищното състезание участваха 26 ученика от ІV до VІІ клас.

Маргарита Георгиева Караиванова се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 11.03.2014 година в СОУ „Николай Катранов”, гр. Свищов, област Велико Търново. Маргарита Караиванова спелува правилно думата freedom-свобода и победи Кристиян Любчев Варамезов, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в гр. Русе. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
В училищното състезание участваха 26 ученика от ІV до VІІ клас.
Жури на състезанието бяха: Джонатан Блейн Посълуейт-диктор, Теодора Атанасова-учител по английски език-водещ и Глория Ерусалимова –ученичка от ХІ б клас-член на журито.
Наблюдател беше г-жа Димитрина Проданова от  Звено „Управление на проекти и Европейски въпроси” на община Свищов
Гости: г-жа Милена Богданова-началник отдел ”Образование и култура” и г-н Генади Иванов-директор на училището, учители, родители, ученици.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
 Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград.  
 Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 
 Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National EnglishSpelling Bee.
 КОРПлюС  – Неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България. Организацията ще използва дъгогодишния опит, знания и материали, създадени през 20 години на работа на доброволците в България и ще насочи усилията си към  разнообразяване и подобряване на обучението по английски език,  обогатяване на професионалните и социални умения на личности, организации и общности и насърчаване  развитието на лидерски умения сред младежтa.
Фондация „Америка за България”– Фондация „Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.  Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания