Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ценна и приятна придобивка за града

Ценна и приятна придобивка за града
Добавена на: 2014-02-17 13:17:30

Вярвам повечето хора на средна възраст ще се съгласят, че карането на зимни кънки е било за тях детска мечта.

Вярвам повечето хора на средна възраст ще се съгласят, че карането на зимни кънки е било за тях детска мечта. До скоро този блян беше останал дълбоко заровен в миналото, но тази зима, мнозина от мечтателите сбъднаха въжделенията от детските години. В Свищов вече има ледена пързалка! Може би има скептици, които веднага ще отговорят, че има толкова други важни, несвършени неща, а тук говорим за някаква си пързалка. Затова пиша тези редове. Това е едно съоръжение, което дава възможност за спортуване. Зимите вече не са така снежни. Децата не могат, както някога да се пързалят по свищовските баири ( а и вече не е толкова безопасно с нарасналото движение на автомобили). Ските са изключително луксозен спорт, а тук става дума за нещо сравнително достъпно и е в пределите на града ни. Непрекъснато се говори как младите само стоят пред компютрите, какъв е процентът на затлъстели деца и т.н.
Ето една прекрасна възможност, макар и само за 3 месеца да се случва нещо хубаво, приятно, полезно на място, което така или иначе няма за какво да се използва през зимните месеци и не пречи на никого. Искрено се надяваме, че Общинското ръководство ще направи всичко възможно този спорт да се развива в Свищов. За тези, които пък ще кажат, че не могат да карат ще поясня, че нашият „отбор” бяхме абсолютно начинаещи ( с едно изключение), но с упоритост, бавно, но усърдно се понаучихме и вече можем да изпитваме удоволствие от пързалянето! Нека да се радваме на хубавите неща! Нека не бъдем само черногледи! Спортът е прекрасно нещо! Той е здраве!
Елизабет ЛЮДМИЛОВА
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания