Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На официална церемония наградиха най-добрите свищовски спортисти

На официална церемония наградиха най-добрите свищовски спортисти
Добавена на: 2014-02-07 11:52:56

На официална церемония наградиха най-добрите свищовски спортисти
На официална церемония наградиха най-добрите свищовски спортисти

За осма поредна година, миналия петък, в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” се проведе официалната церемония по тържественото награждаване на най- добрите спортисти на община Свищов за 2013 година.

За осма поредна година, миналия петък, в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” се проведе официалната церемония по тържественото награждаване на най- добрите спортисти на община Свищов за 2013 година. Химнът на Република България изправи на крака присъстващите в препълнения салон, дошли да засвидетелстват уважение и възхищение от спортния дух и устрем за победи на най-добрите спортисти от общината – перспективни подрастващи и Топ 10 при мъжете и жените. Гости на спортния празник бяха кметът на общината Станислав Благов, председателят на Общинския съвет Светлана Георгиева, почетните граждани Красимир Дачев и Камен Пенев, , зам.- ректорът на Академията доц. д-р Диана Ималова, изп. директор на федерацията по хокей на трева д-р Антонио Антонов, треньорът на националния отбор по хандбал Христо Коев, зам.- кметове на общината и общински съветници. Присъстваха и изявени свищовски спортисти от близкото минало, които връчваха наградите на спортистите и на техните треньори. Сред тях бяха д-р Антон Христов, Владимир Абаджиев, Георги Манзаров, Иван Гърчев, Игнат Игнатов, Петко Петков. Водещите на празника спортният деятел Николай Константинов и Кристина Кушлова първо обявиха по азбучен ред поощрените млади и перспективни състезатели в общината. Това са Александър Петров (силов трибой), Албин Костов и Атила Есиров (футбол), Владимир Атанасов, Грета Миронова и Миглена Райкова (джудо), Георги Йорданов (футбол), Емил Иванов (тенис), Иван Николов и Мирай Мустафов (хокей на трева и флорбол), Калоян Георгиев (годжу карате), Константин Ангелов (карате), Михаела Мусарлиева (хандбал), Неделя Самоковлиева и Симеон Иванов (лека атлетика), Преслав Георгиев (борба). Награди получиха и треньорите от спортните клубове в общината - Верони Маринов (карате), Евгени Маринов и Тодор Борисов (футбол), Камен Пенев (борба), Милена Блажева и Христо Христов (хандбал), Митко Божанов (годжу карате), Николай Русев и Радослав Радков (хокей на трева), Стефан Алтънов (лека атлетика). Особено внимание бе оказано на треньорите със състезатели в Топ 10 – Валери Цветанов (лека атлетика) Величка Плачкова (хандбал), Кольо Колев (силов трибой), Марин Маринов (карате), д-р Никола Марков (хокей на трева) и Севдан Златанов (джудо). На сцената под прожекторите застанаха елитните състезатели. Четвърти е състезателят по силов трибой от “Олимпия” (Морава) Борислав Борисов - републикански шампион в категория до 83 кг. Пети е Невин Хасанова (джудо) – трета в държавния шампионат за девойки младша възраст. В топ 10 влизат още Магдалена Ботева (хандбал), Тихомир Тодоров (карате), миналогодишният победител в анкетата Стефан Петков (карате), Пламен Тодоров (силов трибой) и Филиз Михайлова (хокей на трева).
Кулминацията на спортния празник бе награждаването на челната тройка спортисти на община Свищов за 2013 година (снимката вляво). Първи подгласник на Спортист № 1 е националната състезателка по хандбал Даяна Ангелова, която участва в Европейска квалификация за девойки до 19 години в Австрия. Лекоатлетът Виктор Нинов, възпитаник на Валери Цветков, е втори в листата. Той спечели златен медал от Световните работнически игри в Албена в скок на височина и е шампион на България в същата дисциплина. Нинов е сред шестимата българи, с покрит норматив до момента за участие на световното първенство в зала в Сопот (Полша) през март.
Спортист № 1 - най- добрият спортист за 2013 година в Община Свищов, е Лора Сарандева. Възпитаничката на треньорката Величка Плачкова е избрана със 119 от възможните 120 точки. Лора е национален състезател по хандбал и е с основен принос за първото място на България на Междуконтиненталното първенство “Чалъндж трофи” в Монтрей - Мексико, където реализира общо 24 гола, от които 9 на финала. Присъстващите се запознаха с извървяния от нея спортен път, представен чрез видеоклип, илюстриращ характерни моменти от спортното ежедневие и звездните й мигове. Преди да връчи отличията на Лора, кметът на общината Станислав Благов заяви: “Немалко спортисти са носили слава не само на Свищов, на областта, а и на България и ние винаги се гордеем с тях. Днес в това трудно време в нашата община имаме спортисти, които могат да бъдат пример за подражание от всички свои връстници. И Лора, и всички те заслужават почитта и уважението на нашата общност и дано да имаме шанса и в бъдеще да им отдаваме заслуженото. Но ние сме много горди и с това, че в нашия град има спортни деятели и организатори, които работят, за да постигат спортистите ни все по-добри резултати.” Последните думи на кмета бяха преход към голямата изненада на вечерта, подготвена от организаторите. Тя бе свързана с награда за дългогодишна активна дейност на човек, отдал живота си за развитието на спорта в нашата община. Това признание на тържествената церемония получи Генчо Стоянов, заслужил деятел на спорта и на БЧК, с медал за особени заслуги на водното спасяване, награда от Асоциацията за спорт в училище и с още други награди и грамоти. Преди повече от половин век, като юноша Генчо Стоянов започва да играе футбол, по-късно работи като учител по физкултура и учи в тогавашния ВИФ. От спортист до ръководител на спортно звено той е преминал през всички степени в йерархията. От 1980 г. до сега няма спортно събитие в нашия град, зад чиято организация да не е стоял той – и като организатор, и като вдъхновител. Това е част от визитката на заслужилия деятел на спорта Генчо Стоянов. С думите “Благодаря ти, бате Генчо!”, кметът Благов му връчи купа, грамота и награди (на снимката вдясно).
В развлекателната програма взеха участие групата за модерен балет при читалището с ръководител Надя Йорданова и трио Нове” с ръководител Корнелия Чекелева.
 
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания