Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общината кандидатства с четири проекта за финансиране пред правителството

Общината кандидатства с четири проекта за финансиране пред правителството
Добавена на: 2014-01-28 10:39:19

В тази връзка 10-те общини от Великотърновска област представиха своите проекти на работна среща, инициирана от областния управител в началото на седмицата, съобщи кметът Станислав Благов.

Общината кандидатства с четири проекта за финансиране пред правителството. Това е по програма, която се финансира от централния бюджет на държавата с около 500 милиона лева. В тази връзка 10-те общини от Великотърновска област представиха своите проекти на работна среща, инициирана от областния управител в началото на седмицата, съобщи кметът Станислав Благов. Едно от условията е представените  проекти да нямат възможност за финансиране по оперативните програми и мерките в тях.
Община Свищов е подала проект за асфалтиране на участъците, където ще бъде поставен водопроводът и канализацията при изграждането на пречиствателна станция за отпадни води. Двете дейности не получават финансиране в рамките на проекта, който общината спечели за изграждане на съоръжението, уточни кметът Благов. Вторият проект, който е представен, е за изграждане на пречиствателна станция за питейни води. Третият проект е за ремонтиране на читалищата в най-големите населени места от общината. Последното представено проектно предложение е за изграждане на плувен комплекс. „Даваме си сметка, че няма да се осигурят средства и за четирите проекта, с които кандидатстваме, но ако и един бъде одобрен ще бъдем доволни”, допълни Станислав Благов.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания