Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нека да се сбъднат мечтите ни в нощта на Рождество Христово!

Нека да се сбъднат мечтите ни  в нощта на Рождество Христово!
Добавена на: 2014-01-02 15:22:40

Станислав БЛАГОВ, кмет на Община Свищов

Уважаеми съграждани,
Отново сме обгърнати от неповторимата топлина и красота на идващите тържествени и светли празници - Рождество Христово и Нова година! В тези чудесни дни ще съпреживеем за пореден път великото християнско тайнство, греещо с пламъка на благородството, достойнството и човеколюбието.
Очакваме с трепет празничния звън на църковните камбани, които ще повторят  свещените ангелски слова: „ Ето благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, който е Христос Господ.”
Коледа е празник на семейството, на обичта и уважението между стари и млади. В украсените си домове нека поставим първото късче пита пред иконата на Богородица, с надежда за бъдещо благополучие. Нека край Бъднивечерния огън предадем на децата си родолюбивите традиции на дедите си и да се благословим по стар български обичай. Тогава ще се сбъднат мечтите ни, помислени и изречени в нощта на Рождество Христово! Защото чудесата стават, само ако вярваме силно и се борим за тях! Защото мислите, идеите и делата ни са посветени на един по-щастлив и съвършен свят, в който пребъдват най-висшите човешки ценности!
На границата между старата и новата година ще си припомним всички радости, трудности и изпитания, които преживяхме заедно, но ще начертаем и нови посоки за размисъл и действие, в името на просперитета на прекрасната ни крайдунавска община!
Пожелавам на всички свои съграждани крепко здраве, радостни и щастливи дни!
Честито Рождество Христово! Благодатна Нова 2014 година!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания