Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започна изграждането на депо за отпадъците на пет общини

Започна изграждането на депо за отпадъците на пет общини
Добавена на: 2013-11-29 10:17:21

Първа копка по изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в регион Левски - Никопол се състоя в началото на седмицата на площадка “Санадиново” в едноименното селище в община Никопол.

Първа копка по изграждане на регионалната система за управление на отпадъците в регион Левски - Никопол се състоя в началото на седмицата на площадка “Санадиново” в едноименното селище в община Никопол. Бенефициент по проекта е Община Никопол в партньорство с Общините Свищов, Павликени, Белене и Левски и регионално сдружение за управление на отпадъците в регион Левски - Никопол. Сред присъстващите на тържествената първа копка бяха народните представители от 42-то Народно събрание Васил Антонов, Петър Дулев, Димитър Кочков, Милка Христова, областният управител на Плевен Илиян Йончев, зам. областният управител на Велико Търново Андрей Илиев, кметовете на общините-партньори по проекта, председатели на общински съвети и зам.кметове. От страна на нашата община присъстваха кметът Станислав Благов, председателят на Общинския съвет Светлана Георгиева и зам.кметът инж. Виктор Майсторов. Церемонията на площадка Санадиново откри кметът на община Никопол Емил Бебенов. Успех на начинанието пожелаха Илиян Йончев и Спиридон Александров – представител на управляващия орган на ОП „Околна среда”, след което свещеници отслужиха тържествен водосвет. Символичната първа копка направиха едновременно кметовете на общините Никопол, Свищов, Павликени, Белене и Левски, представителят на управляващия орган на ОП „Околна среда” и представител на фирмата-изпълнител.
Проектът стартира на 22 август 2012 г. и трябва да приключи до 22 август 2015 г. Общата стойност на начинанието е 43 170 924 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма е в размер на 40 752 469 лв. От тях 34 639 599 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и 6 112 840, 46 лв. - национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България. Собственият принос на петте общини е общо 2 418 454 лева. Представителят на фирмата-изпълнител увери, че въпреки скъсения срок за изпълнение на строително-монтажните работи, изпълнителите ще направят всичко възможно до  декември 2014 г. те да приключат. Изпълнението на проекта е в изпълнение на европейските стандарти за изграждане на регионални депа за отпадъците, бе обяснено на пресконференция след официалната част.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания