Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

121 млн. евро инвестиции до 2038 г. предвижда ВиК-Свищов

121 млн. евро инвестиции до  2038 г. предвижда ВиК-Свищов
Добавена на: 2013-11-22 12:43:52

Инвестиции в размер на 121 милиона евро предвижда да реализира “ВиК” ЕАД – Свищов до 2038 година.

Инвестиции в размер на 121 милиона евро предвижда да реализира “ВиК” ЕАД – Свищов до 2038 година. Крупната сума е заложена в приетия Регионален генерален план на водните и канализационните системи, поддържани от дружеството в нашата община. Документът бе гласуван от свищовските общински съветници на извънредно заседание. 16 съветници гласуваха „за”, осем „въздържал се” и нито един „против”.
Приетият документ е изготвен от специалисти на Министерството на регионалното развитие и финансиран от ведомството. Инвестициите се предвиждат да се осъществят на три стъпки – до 2020 година в размер на 68 милиона евро, до 2028 инвестиции за 28 млн. и до 2038 г. за 25 млн. евро. Най-крупната инвестиция за 10,8 млн. евро е за изграждане на пречиствателна станция на питейната вода при село Вардим, където е вододайната зона на града и 15-те селища.
Регионалният генерален план предвижда инвестиции и за изграждане на довеждащи водопроводи в селища, които в момента през летните месеци са на воден режим – подмяна на довеждащ водопровод в Хаджидимитрово, доизграждане на канализационна мрежа в Българско Сливово и Козловец и др. Освен това са заложени и мерки за подмяна на остарелите водни тръби в града и селата на общината.
Александър ШАБОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания