Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Музикално-образователна програма в СОУ "Николай Катранов"

Музикално-образователна програма в СОУ \\\"Николай Катранов\\\"
Добавена на: 2013-11-18 14:00:27

Музикално-образователна програма в СОУ \\\"Николай Катранов\\\"

На 11.11.2013 година в актовата зала на СОУ „Николай Катранов” Русенската държавна опера изнесе Музикално-образователната програма. По този повод в училището се получи благодарствено писмо от Пламен Бейков - автор и водещ на лекторията "Виенските класици Хайдн и Моцарт".

На 11.11.2013 година в актовата зала на СОУ „Николай Катранов” Русенската държавна опера изнесе Музикално-образователната  програма. По този повод в училището се получи благодарствено писмо от Пламен Бейков - автор и водещ на лекторията "Виенските класици Хайдн и Моцарт".
 Уважаеми приятели,
Бих искал от мое име и от името на моите колеги да изкажа своята благодарност за гостоприемството, което ни оказахте вчера! СОУ "Николай Катранов" е първото училище извън община Русе, където изнасяме една от нашите образователни програми - "Виенските класици Хайдн и Моцарт".Горд съм, че това се случва в Свищов - моя роден град.
Директорът на вашето прекрасно училище г-н Генади Иванов и вашата колежка,учителката по музика г-жа Евгения Христова, със своята инициативност и сътрудничество, за мое най-приятно удовлетворение, оцениха моите усилия, както и усилията на ръководството на Русенската опера, заедно да дадем възможност на по-широк кръг от младежката аудитория да се докосне до непреходните стойности на класическото музикално-драматично изкуство. Макар и да сме в началото на нашата културно-просветна дейност, хвърляйки само шепа семена в чувствителната почвана територията на младата и неукрепнала душа на нашите деца, уверявам ви, това ще даде плодове, които ще подхранят вашите възпитаници като достойни гражданина достоен град като Свищов! Вярвам, че те ще израснат като личности с широк хоризонт и се надявам и аз, подкрепен от моите всеотдайни колеги да имаме мъничка заслуга за това.
Учениците ви бяха запленяващи, будни, проявиха завидно въображение и артистизъм, бяха естествено подготвени за нашата среща, което при всички случаи е заслуга на вашите учители и по-конкретно - на г-жа Евгения Христова.
Надявам се, имайки подкрепата на ръководството на Държавна опера - Русе,нашите гостувания във вашето училище да се превърнат в благородна традиция. За мен и колегите ми това е висока чест. Оставаме в готовност винаги да се отзовем.
Сърдечни поздрави!
Пламен  Бейков - автор и водещ на лекторията "Виенските класици Хайдн и Моцарт"
Божена Петрова - пиано
Теодора Чукурска - сопран
Емил Желев - бас
Ангелина Манчева - сопран
Калоян Христов - бас
Лусине Даниелян - сопран
Розка Минева - перукер и гримьор
 В  Музикално-образователната  програма участваха учениците от VІІ-те и VІІІ в клас.
За активното си участие по време на Музикално-образователната  програма, като най –добър асистент на актьорите, гостите определиха Павел Ночев от VІІ б клас, като той и цялото му семейство получават покана за  безплатно посещение на спектакъл в специално определена за тях ложа.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания