Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва изграждането на пречиствателна станция за 30,1 милиона лева в Свищов

Започва изграждането на пречиствателна  станция за 30,1 милиона лева в Свищов
Добавена на: 2013-11-18 09:04:36

В Свищов започва изграждането на пречиствателна станция на отпадъчните води за 30,1 милиона лева.

В Свищов започва изграждането на пречиствателна станция на отпадъчните води за 30,1 милиона лева. Това става възможно след като в петък официално бе подписан договора за изпълнение на проектирането и строителството на станцията и на довеждащия колектор.
Подписите под документите положиха заместник-кметът по строителството инж. Виктор Майсторов и Юлиян Инджов, представител на ДЗЗД „ИСА Инвест Свищов” – фирмата, която ще извърши строителството, в присъствието на кмета на Общината Станислав Благов и инж. Мария Дочева, ръководител на проекта. Съоръжението ще бъде готово до 12 месеца, обеща Инджов. Той уточни, че неговата фирма е изпълнител на пречиствателната станция на столицата, а в момента изпълнява подобни проекти в Момчилград и Стамболийски.
По проекта са извършени подготвителните дейности и са проведени всички необходими процедури по обществените поръчки, съобщи инж. Мария Дочева. Тя допълни, че проектът се финансира от ОП “Околна среда” и Кохезионния фонд на Европейския съюз. 30,1 милиона лева е общата стойност на начинанието.
В обществената поръчка за строителството участваха 4 строителни консорциума, обединяващи по няколко строителни фирми. Проектът, който е с обща продължителност 36 месеца, бе забавен с 2 месеца. Това се дължи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията, която спря избора на изпълнител. Последна инстанция в съдебната сага бе Върховният административен съд, който окончателно се произнесе в полза на решението на Община Свищов.
23 706 000 лева без ДДС е стойността на строителните дейности по проекта. Тези пари включват работното проектиране на пречиствателната станция, изграждане на довеждащия колектор, подготовка на обекта и др.
Александър ШАБОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания