Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Галя Иванова спечели сребро и бронз за България по самбо

Галя Иванова спечели сребро и бронз за България по самбо
Добавена на: 2013-10-25 09:32:50

Галя Иванова спечели сребро и бронз за България по самбо

На 18 октомври т. г. в Санкт Петербург самбистката от Свищов Галя Иванова спечели сребърен медал за България


На 18 октомври т. г. в Санкт Петербург самбистката от Свищов Галя Иванова спечели сребърен медал за България на световните игри по бойни изкуства, които са неофициално световно първенство по 15 вида спорт. На официалните трибуни то бе наблюдавано от такива имена като Владимир Кличко, Александър Поветкин и световния шампион Благой Иванов-Багата. По пътя си към финала Галя преодоля силни съпернички от Венецуела, Сърбия и Беларус, като на финала отстъпи единствено на представителката на страната-домакин в последните секунди на срещата.

Седмица преди това Галя стана и бронзова медалистка по самбо на световното първенство за младежи и девойки в град Солун, в което участваха 450 състезатели от 35 страни. 17-годишната Галя Иванова спечели бронзовия си медал в кат. до 52 кг. Тя победи шампионките на Украйна и Казахстан и отстъпи само на представителката на Беларус в първата среща, като излезе малко пренавита, но после навлезе в шампионско темпо. Вече шеста година Галя Иванова е неизменно в националния отбор на страната ни и представя България на европейски  и световни първенства по джудо и самбо. Тя започва спортната си кариера в “Джудоспорт”- Свищов и едва 12-годишна спечелва първата си републиканска титла под ръководството на ст. треньора Севдан Златанов. Спортния си път тя продължава в СК ЦСКА, където спечелва над 15 републикански титли по джудо, самбо и сумо. Галя е балканска шампионка по джудо и европейска шампионка по самбо за жени. През май т.г. тя грабна европейската титла в град Крема, Италия, ненавършила още 18 г., като се наложи над далеч по-именити противнички. В края на октомври т. г. на Галя й предстоят участия в европейското първенство по джудо за жени до 23 г. и световното първенство по самбо, което ще се проведе  на 20 ноември в Русия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания