Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Бронзов дебют на свищовската борба

Бронзов дебют на свищовската борба
Добавена на: 2013-10-18 12:59:03

Спортната дисциплина в Свищов бе възродена

След като от края на 70-те години на миналия век борбата отсъства от градската спортна палитра, под ръководството на Камен Пенев спортната дисциплина в Свищов бе възродена и на първия си официален тепих се закичи с първия си медал.
На 12 октомври в Разград се проведе 16-тото издание на авторитетния Международен турнир по борба „Лютфи Ахмедов”. Участие в съревнованието взеха 151 състезатели от 24 клуба, включително 3 клуба от Турция и отбор на "Люкенвалде", Германия. На „прощъпулника” за едва шестмесечния свищовски клуб по борба „Академик 2012”, в категория +85 кг. на тепиха излезе Преслав Георгиев. Въпреки вълнението от първото си състезание и липсата на опит, момчето (набор ’98) успя да се представи на високо ниво и завоюва първото си официално отличие. В сметките на треньора Камен Пенев влизаше да изпробва и още едно от момчетата си – Пламен Данчев, но контузия отложи втория свищовски дебют за следващо състезание.
За любителите на борбата в Свищов все още е налице възможността да се запишат и тренират при световен авторитет в спорта като почетния гражданин на Свищов Камен Пенев – и то безплатно. Тренировките се провеждат всеки четвъртък в малкия салон на ОУ „Ф. Сакелариевич”.
Димитър СПАСОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания