Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С конференция и концерт отбелязваме Деня на Европейското сътрудничество

С конференция и концерт отбелязваме Деня на Европейското сътрудничество
Добавена на: 2013-09-20 10:02:45

Регионален офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш за Границата Румъния-България се присъединява към новата кампания

 Регионален офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш за Границата Румъния-България (РОТГС Кълъраш) в качеството си на Съвместен Технически Секретариат за Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 год. (ПТГС Румъния-България 2007-2013 год.) се присъединява към новата кампания, координирана от ИНТЕРАКТ чрез организиране на събитие на 20 септември 2013 год. в Свищов, област Велико Търново, България. Денят на Европейското сътрудничество беше отпразнуван за първи път през 2012 г., когато 72 програми за Европейско териториално сътрудничество и добросъседство организираха съвместна кампания под мото „На границите се развиваме заедно”. През тази година, в периода 16-21 септември в цяла Европа ще бъдат организирани различни дейности, свързани с Европейско териториално сътрудничество. Конференцията за откриване на събитието, организирана от Регионален офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш, ще се проведе в Община Свищов и ще бъде последвана от изложение, на което ще бъдат представени няколко проекта, финансирани в рамките на Програмата.
Концерт, с начален час 18.00, ще бъде изнесен от Графа и Андрея Бълан заедно с детските формации от Свищов и Зимнич на специално издигнатата сцена пред община Свищов.
 Изпълнителният директор на Регионален офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш, Николета Минку, подчерта присъствието на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 год. в контекста на кампанията: Двете партньорски държави отбелязват постижения, които се откриват на картата на европейското териториално сътрудничество. Организираното, с помощта на община Свищов, събитие утвърждава концепцията за румъно-българско партньорство, необходимо за тази оперативна програма.
Европейското териториално сътрудничество е инструмент на Европейския съюз, който обединява хората и предлага решения за реализиране на съвместните предизвикателства, които не могат лесно да бъдат управлявани само от една единствена държава. Повече информация можете да получите на: www.ecday.eu и www.cbcromaniabulgaria.eu.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания