Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин

Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин
Добавена на: 2013-09-19 08:26:36

Пет години спортен клуб „Академик” и карате Киокушин

От есента на 2008 година бе въведен един нов за град Свищов спорт – Киокушин карате.

 Това е името на стила, основан от Масутацу Ояма (X-ти дан) – човек отдал живота си изцяло на карате. Ояма е започнал да се занимава с бойни изкуства от ранна детска възраст. Изучавал е различни стилове, при различни майстори, като е постигнал големи успехи. Усвоил е основните стилове карате, тренирал е още джудо и бокс. Многократно е демонстрирал стила и уменията си в зрелищни двубои с бикове. Пътувал е из Япония и в чужбина и е приемал всички предизвикателства за двубой, които обикновено приключвали в първите секунди с първия удар на майстора.

Буквално преведено “Киокушин” означава: „Върховна истина”, а това, което го отличава от останалите стилова карате, е именно негвата реалност. Масутацу Ояма е постигнал това, като е въвел контактния бой – ударите и ритниците поразяват целта си с пълна сила. Затова Киокушин е наричан „Истинското карате” и неоспоримо е най-твърдия стил карате.

Вече пет години Спортен карате клуб „Академик” провежда безплатни тренировки по карате киокушин в Свищов. Под ръководството на студенти от Стопанска академия този спорт се превърна в традиционен за града, а с това бе oбогатен и спортният му облик. Основен стремеж, на ръководството на студенстската спортна организация, през тези години бе да популяризира Киокушин карате сред младежта.

За петте години спортен живот клуб „Академик“ може да се похвали със сериозен напредък в развитието на свищовския Киокушин, високи постижения от Национални турнири и Държавни първенства и масовост при участия в тренировъчни лагери и семинари за повишаване на квалификацията на спортистите от крайдунавския град.

Клуба дава възможност на трениращите да разнообразят и пълноценно да използват свободното си време, чрез физическо и морално усъвършенстване в областта на това японско бойно изкуство.


През тези пет години спортен карате клуб „Академик“ срещна значителна подкрепа и съдействие от страна на общинската администрация в Свищов. В резултат на това бе изградена добре поддържана, напълно оборудвана, модерна и цялостно ремонтирана спортна зала.
Тренировъчното помещение, в което се развива спорта Киокушин карате, се намира в УК „Алеко Константинов“ (Свищов), а безплатните тренировки се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 19,00 часа. Клуба дава възможност на хора от всички върастови групи да се занимават с карате.
 Желащите могат да се свържат с ръководството на клуба на GSM 0886062355 и e-mail: mi.bozhanov@abv.bg


(на снимките: юбилеен плакет по повод 5 години от основаването на клуб „Академик“ и киокушин карате в Свищов; Основателя на Киокушин карате - Масутацу Ояма)

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания