Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Три общини стартираха „Величественият Дунав”, финансиран с 472 641 лв. европари

Три общини стартираха „Величественият  Дунав”, финансиран с 472 641 лв. европари
Добавена на: 2013-09-10 10:05:10

Три общини стартираха „Величественият  Дунав”, финансиран с 472 641 лв. европари
Три общини стартираха „Величественият  Дунав”, финансиран с 472 641 лв. европари

Проектът “Величественият Дунав – непокътнати природни красоти и люлка на древни народи”, финансиран по ОП „Регионално развитие”, бе представен официално на встъпителна пресконференция в Свищов.

Проектът “Величественият Дунав – непокътнати природни красоти и люлка на древни народи”, финансиран по ОП „Регионално развитие”, бе представен официално на встъпителна пресконференция в Свищов. Проектът е съвместно начинание на общините Свищов, Белене и Ценово и има за цел да стимулира интереса към най-атрактивните туристически продукти на територията на трите дунавски общини. Стойността на проекта е 472 641 лева, осигурени от еврофондовете. Целта на дейностите по начинанието е рекламиране на туристическите дестинации в трите общини по централен Дунав, както и съвместно участие в различни международни, регионални и национални туристически борси, коментира Стефан Проданов, ръководител на проекта. На представянето присъстваха кметът на община Свищов Станислав Благов и неговите колеги от Белене и Ценово – Момчил Спасов и д-р Петър Петров (на снимката).
Средствата се предоставят по приоритетна ос „Устойчиво развитие на туризма”. Продължителността на проектните дейности е 24 месеца. Проектът е класиран на 14-о място при 28 одобрени начинания.
Александър ШАБОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания