Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

80-годишните от Овча могила се повеселиха на юбилейна среща

80-годишните от Овча могила се повеселиха на юбилейна среща
Добавена на: 2013-08-12 15:21:47

На 27 юли набор 1933 г. от с. Овча могила проведе юбилейна среща

На 27 юли набор 1933 г. от с. Овча могила проведе юбилейна среща, на която присъстваха 25 души от останалите живи от набора, а други 17 отсъстваха поради здравословни причини. В словото си организаторът на срещата Бонка Сидерова посочи, че мнозина от нашия набор са се реализирали в обществото като агрономи, бригадири в стопанството, ветеринарни техници, зоотехници, лекари, сестри, учители, пощенски и търговски служители. Не са малко и хората от набора, които от ученическите си години до днес вземат активно участие в културния и духовния живот на селото. Въпреки че кметицата на Овча могила г-жа Нели Великова не успя да присъства поради ангажираността й същия ден на събора на народното творчество в Априлци, тя ни изпрати поздравителен адрес, с който ни пожелава леки старини и да бъдем винаги с млади души, за да сме истински щастливи, да се обичаме и да се радваме на малките неща в живота. Г-жа Великова благодари на местните юбиляри, които продължават да са самодейци в различните художествени състави към читалище “Съзнателност” в с. Овча могила. Участниците в срещата поднесохме венци пред двата паметника в центъра на селото - на воините, загинали за освобождението на България, и на будителите и учителите от Овча могила. Тяхната памет почетохме с едноминутно мълчание.
Въпреки че почти всички от нас са с бастуни, това не ни попречи да се повеселим с песните на Йорданка Христова, Лили Иванова, Паша Христова, Ирина Чмихова, Емил Димитров, Бисер Киров и Борис Машалов, които ни върнаха в годините на нашата младост. Доколкото ни позволяват силите, потропнахме си хора и ръченици от сърце. Тук е мястото да благодарим на собственика на заведението, в което се състоя срещата ни – Христо Димитров (Сарача) и неговата съпруга Данчето за любезното посрещане, вкусната храна и подходящата за нас музика.
Бонка Сидерова МИТЕВА,
с. Овча могила

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания