Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Събраха повече пари от общински жилища

Събраха повече пари от общински жилища
Добавена на: 2013-07-19 11:29:18

Към 30 юни общинският жилищен фонд се състои от 270 апартаменти, къщи и бараки, в които са настанени 278 наематели.

 Към 30 юни общинският жилищен фонд се състои от 270 апартаменти, къщи и бараки, в които са настанени 278 наематели. 177 са апартаментите, 30 са къщите и 63 - бараките. С цел запазване и подобряване ритмичността на плащане от страна на наемателите, които са предимно социално слаби семейства и безработни, на длъжниците своевременно са изпращани покани за доброволно плащане, като за полугодието са изпратени повече от 78 такива покани. Издирвани са работещите членове в семействата за заплащане на наемите чрез удръжка от заплатите им. В резултат на това начислението за месечен наем на жилищата от общинския жилищен фонд за юни е в размер на 11 755, 70 лева, а събраната сума е в размер на 12 252 лева.
Подадените молби-декларации за настаняване в общински жилища към момента са 140. От началото на годината в общински жилища са настанени девет семейства. В същото време три имота са продадени на своите наематели, а в ход е процедурата за продажба на още три.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания