Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Изяви на читалищни състави от село Морава

Изяви на читалищни състави от село Морава
Добавена на: 2013-07-19 11:27:34

В гр.Сопот се проведе ІХ фестивал на старата градска песен “С мечти и блянове крилати” в рамките на Вазовите празници

В гр.Сопот се проведе ІХ фестивал на старата градска песен “С мечти и блянове крилати” в рамките на Вазовите празници. В него участваха състави от цялата страна. Групата за стари градски песни „Сюрприз” при НЧ „ Светлина 1911” от с. Морава се представи отлично и заслужи бурните аплодисменти на публиката. В архитектурно-етнографския комплекс „Етър“ край Габрово пчелари от цялата страна участваха в XI Национален пчеларски събор. Самодейци от групата за народни песни и групата за изворен фолклор “Обичаи” взеха участие в пищната фолклорна програма и веселиха гостите на събора.
Четвъртият Национален фестивал за автентичен фолклор „Песни в полите на Балкана” 2013 г. събра на откритата сцена в село Жълтеш над 1200 участника. Самодейците от село Морава за първи път се представиха на този авторитетен фестивал. По вереме на чудесното изпълнение на Групата за народни песни се заиграха хора. Групата за изворен фолклор „ Обичаи” се представи с обичая „Варди булка”, характерен за село Морава. За отличното преставяне на обичая групата беше отличена с диплом и златен медал.
Читалищното настоятелство благодари на самодейците и ръководителите на групите и ги поздравява със завоюваните награди и отличия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания