Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Оля Михова от СОУ „Николай Катранов” спечели нов проект по програма Коменски

Оля Михова от СОУ „Николай Катранов” спечели нов проект по програма Коменски
Добавена на: 2013-07-16 09:58:36

Оля Михова, учител по английски език в начален и прогимназиален етап спечели поредния проект по програма: „За учене през целия живот”, секторна Коменски

Оля Михова, учител по английски език в начален и прогимназиален етап спечели поредния проект по програма: „За  учене през целия живот”, секторна Коменски. Темата на проекта е: „Зрави и активни тинейъджъри – бъдещето на Европа” и е на на стойност 20 000 евро.От 2008 година до сега Оля Михова розработва и печели финансиране за шест проекта на стойност 100 000 лева. Това са проекти за партньорство с училища от над 10 европейски страни. По проектите в партньорските страни в десетки европейски градове пътуват за участие в работните срещи над 100 учители и ученици от училището.
През месец юли 2011 година на официална церемония на Центъра за развитие на човешките ресурси, гр. София,  на г-жа Михова са връчени сертификат и плакет за СОУ „Николай Катранов” за цялостно качествено изпълнение на проект „Математика и изкуство”, подписан от Директора на ЦРЧР и Министъра на МОН Проф. д-р Сергей Игнатов.
През 2011 година Оля Михова е удостоена със званието „Учител на годината” на община Свищов.
 
Проекта „Зрави и активни тинейъджъри – бъдещето на Европа” ще се реализира в периода 2013-2015 година и партньори по проекта са шест образователни институции от Латвия град  Jelgava-координатор, Португалия град Bombarral, Турция град Анталия, Полша град Józefów nad Wisłą, Румъния село Osica de Sus и Испания град град Puerjf de Santa Maria.
Проект се основава на споделянето на здравословен и активен начин на живот, хранителни традиции. Основните думи за проекта са: отговорност-активно творческо-равноправие-различия-младост. Участниците ще съсредоточат вниманието си върху здравословното хранене, здравословен начин на живот, спорт и младежки програми.
Готвене по чужди рецепти за учениците ще бъде удоволствие и начин да си представят различното ежедневие в обидинена Европа.
Първата година участниците ще се запознаят с готварските традиции на всички партньори и изготвяне на европейска цифрова готварска книга.
През втората година учениците ще разгледат възможностите за това как да прекарват тийнейджърите свободното си време, спортни дейности, здравословен начин на живот. Те ще подготвят късометражни филми с дейностите на учениците свързани с тези теми.
Други акценти на проекта са младежките програми в страната, в училище, самоуправление, използването на ИКТ.
В работата по проекта, участниците ще се опитат да дадат отговори на въпросите:
·         Как да се включи темата на проекта в учебната програма на всяко училище?
·         Как да се създаде една добра осведоменост за европейското измерение на проекта за учители и ученици?
·         Как да  се включат учители и ученици в дейности, които ще спомогнат за развитието нагласи на толерантност, приемане и уважение към другите, как толерантно и безопасно можем да сме в ерата на глобализацията?
Амбициите на проекта са да развива здравословни навици в начина на живот за учениците и техните родители, да ги активира в ежедневието.
Тъй като 2013 година е Европейската година на гражданите, той ще бъде добър начин да се изследват правата на тийнейджърите като граждани на ЕС и възможностите, които им се предоставят, благодарение на гражданството в ЕС - по-специално правото им да живеят, учат и работят навсякъде в ЕС.
Този проект също ще учи на толерантност и разбиране на различните култури и традици в Европа и ще допринесе за популяризиране на местната култура и традиции, както и за европейската интеграция на всяка страна.
Честито на Оля Михова и успех в изпълнение на амбициозните дейности по проекта!

Надя Мочкова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания