Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Пороите нанесоха щети на улици за 120 хиляди лева

Пороите нанесоха щети на улици за 120 хиляди лева
Добавена на: 2013-07-05 16:19:22

Поройните дъждове през последния месец нанесоха щети на улици в Свищов и село Вардим за 120 хиляди лева, съобщи заместник-кметът инж. Виктор Майсторов.

 Поройните дъждове през последния месец нанесоха щети на улици в Свищов и село Вардим за 120 хиляди лева, съобщи заместник-кметът инж. Виктор Майсторов. В града количеството на дъждовете, които бяха близо 100 литра на кв.метър, нанесоха щети на улиците “Студентска”, “Патриарх Евтимий”, “33-ти Свищовски полк”, “Христо Смирненски”, “Иван Вазов”, “Иларион Макариополски”, “Неофит Рилски”, “Щабскапитан Фокс”, “Вежен”, в местността “Манастира” и улицата, западно зад БКС. Три са пътните отсечки, които са в окаяно състояние в село Вардим – 16-та, 27-ма и 29-та. При всички тях са нанесени тежки поражения на настилката.
Голямата градушка през месеца е нанесла щети и на храм “Света Троица”. Стихията е обърнала и изпочупила керемиди и стъкла. Щети в резултат на бурята са нанесени и в Историческия музей, където е отнесена покривната конструкция на дендрариума, където са изложени експонати открити в Нове.
Със специална заповед на кмета Станислав Благов е образувана комисия, която е извършила оглед на пострадалите улици. Вече са изготвени и констативните протоколи и общината кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
“Тази комисия трябва да действа бързо и спешно, но действа на принципа на шопа, отлагайки във времето”, коментира заместник- строителният кмет инж. Майсторов. В резултат на стихии през м.г. щети са нанесени на улици във Вардим, Морава и Овча могила. Държавата, в лицето на специалната комисия, не е отпуснала никакви средства и ремонтните дейности са извършени със средства на кметствата и от общинския бюджет, уточни заместник-кметът. Той изрази мнение, че това ще се случи най-вероятно и този път.
 Най-тежко е положението на улицата западно зад БКС, където настилката  е отнесена в резултат на пороя. Много зле е положението и на улица “Иларион Макариополски”, която е затворена за движение на превозни средства. Там има пропадане на земни маси и вече се извършват ремонтни дейности.
Александър ШАБОВ
Снимка: Svishtov Info

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания