Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

“Академик” се готви усилено за участието си в “Б” група

“Академик” се готви усилено за участието си в “Б” група
Добавена на: 2013-07-03 13:19:16

“Академик” се готви усилено за участието си в “Б” група

Миналата седмица “Академик” (Свищов) започна подготовка за новото първенство на "Б" група под ръководството на старши треньора Стойчо Стоев, водил "студентите" във втория ешелон и през сезон 2001/2002 г.

Миналата седмица “Академик” (Свищов) започна подготовка за новото първенство на "Б" група под ръководството на старши треньора Стойчо Стоев, водил "студентите" във втория ешелон и през сезон 2001/2002 г.  По този повод се състоя пресконференция с участието на зам.-кмета на общината и председател на ОбФК “Академик” Емил Димитров, изпълнителния директор на клуба Анатоли Дончев и Стойчо Стоев. “При нас в момента тренират голям брой футболисти, но те засега са само на проби. По-известни имена трудно бих могъл да посоча. Рано е още да се каже и кои остават от досегашния отбор, това са неща, които тепърва ще се решават в процеса на подготовката", коментира старши треньорът Стойчо Стоев. Негови помощници ще са Боби Борисов и Евгени Маринов, а треньор на вратарите ще бъде Петър Няголов. В състава се завърнаха титулярите от есента - голмайсторът Любомир Александров и вратарят Руслан Йончев. В Свищов е и голмайсторът на ОФК "Павликени" Стефан Гинчев, както и още няколко състезатели от региона, в тима тренират и няколко юноши на “Лудогорец” (Разград). “До 10 юли групата ще е ясна, в нея ще има две-три нови имена. Целта ни сега е да изградим и обиграем един добър отбор, който да играе привлекателен футбол и да се утвърди във втория ешелон”, допълни Стойчо Стоев. На този етап отборът води двуразови тренировки на градския стадион в Свищов, но е предвиден лагер от 1 до 12 юли в комплекс "Перун" край града. Вече са договорени съперниците за някои от контролите. На 29 юни “Академик” ще стартира приятелските срещи вероятно срещу румънския “Александрия”. На 3 юли от 18:00 ч. в Свищов “студентите” посрещат “Литекс”, а на 10-и гостуват на “Ботев” (Враца). Предвидени са и два мача при разменено гостуване със “Светкавица” на 17 и 20 юли, като първият е в Търговище, а вторият в Свищов. Все още са свободни датите 6, 12, 24 и 27 юли.
“Академик” ще стартира в новото първенство на “Б” група с гостуване на друг новак в нея – “Добруджа”. Мачът е на 3 август (събота) от 18:00 ч. в Добрич. Срещите в “Б” групата ще се играят всяка събота, а не в неделя, както миналия сезон. Първенството ще се състои от 26 кръга, като есенният дял приключва на 9 ноември. На 10 август е първото домакинство на “Академик” – от 18 ч. тимът приема “Чавдар” (Етрополе). Междувременно, както заяви Емил Димитров, в “Академик” продължават да работят по бюджета и материалната база. В дневния ред за сесията на Общинския съвет в сряда се очакваше да бъде гласувана допълнителна субсидия за клуба в размер на 80 000 лева. Други 20 000 лева пък ще бъдат отпуснати за строящите се на стадиона нови съблекални за детско-юношеската школа, подменя се изцяло дограмата на административната сграда, ще бъда възстановена оградата на стадиона, както и входът и тоалетните в западния му край, осигурена е и нова система за поливане на тревата на терена. “Целта ни е до началото на първенството Свищов да разполага с модерно спортно съоръжение съгласно всички изисквания на БФС и с всички удобства за футболисти, служебни лица и зрители”, подчерта Емил Димитров, който не пропусна да благодари на общинските съветници, на Стопанска академия и лично на нейния ректор проф.д-р Величко Адамов, както и на цялата футболна общественост за тяхната подкрепа за общинския клуб.
 
Людмил СИМЕОНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания