Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Санират 4 училища в Свищов с 4,8 млн.лв. европейски пари

Санират 4 училища в Свищов с 4,8 млн.лв. европейски пари
Добавена на: 2013-07-03 13:16:55

Санират 4 училища в Свищов с 4,8 млн.лв. европейски пари
Санират 4 училища в Свищов с 4,8 млн.лв. европейски пари

Започва санирането на четири училища от града, като стойността на проекта е 4 802 014 лева. Средствата се осигуряват от Оперативна програма „Регионално развитие”.

Започва санирането на четири училища от града, като стойността на проекта е 4 802 014 лева. Средствата се осигуряват от Оперативна програма „Регионално развитие”. В понеделник тържествено в зала 1 на общината бе подписан договорът за строителните дейности със софийската фирма изпълнител - „Вайс профил”, който е за близо 3 милиона лева. Подписи под документа сложиха заместник-кметът инж. Виктор Майсторов и Димитър Хрусафов, управител на фирмата изпълнител (на снимката). Значението на проекта коментира кметът на община Свищов Станислав Благов в присъствието на директорите на училищата, в които ще се реализира проектът. Димитър Хрусафов обеща до края на септември строително-монтажните дейности да бъдат завършени успешно. Фирмата е една от водещите в страната за производство на профили, в нея работят 500 души. Работила е успешно в 20 държави, а от 7-8 години работи и в областта на енергийната ефективност. Проектните дейности ще бъдат извършени в СОУ „Д.Благоев”, СОУ „Н.Катранов”, СОУ „Цв.Радославов” и ОУ „Ф.Сакеларевич”. Основна подмяна на всички дограми, фасадна топло- и покривна изолация са основните дейности по начинанието. Освен това допълнително ще бъдат подменени осветителните тела в училищата с енергоспестяващи. В СОУ „Д.Благоев” и „Ф.Сакеларевич” се предвижда и подмяна на отоплителната система с модерна. Строителните дейности започват още тази седмица. Проектът бе забавен с няколко месеца, след като фирмата, класирана на второ място, подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията. Проектът стартира, след като се произнесе и последната инстанция в полза на решението на община Свищов – Върховният административен съд.
 
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания