Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общината получи одобрение на проект за 4,8 милиона лв.

Общината получи одобрение  на проект за 4,8 милиона лв.
Добавена на: 2013-05-17 15:16:51

съобщи заместник-кметът инж. Виктор Майсторов

Община Свищов получи одобрение на свой проект за обновяване и подобряване на градската среда, съобщи заместник-кметът инж. Виктор Майсторов. Той уточни, че проектът е децентрализиран и не е насочен изцяло към централната градска част. Целта е да се обхване една по-голяма част от града, включително и отдалечените от центъра райони. 4 839 797 лева е стойността на начинанието, като средствата се осигуряват от Оперативна програма “Регионално развитие”. Във всички райони, където ще се реализира проектът, ще бъде подменено, възстановено или поставено ново осветление, отговарящо на изискванията за енергийна ефективност. Освен това ще бъдат изградени и подходи за граждани с физически увреждания.
Дейностите по проекта ще се осъществят в района на площадите “Велешана”, “Алеко”, “Свобода”, “Хан Бъчва” и в района на стадион “Академик”. Всяка една от тези части има своя специфика – на пазарен център, на административен и образователен център и т.н., посочи инж. Майсторов. В района на “Велешана” ще бъде възстановена спортната площадка, която в момента е неизползваема. В централната част на града усилията ще бъдат насочени към реконструкция на междублокови пространства и възстановяване на зелени площи. В рамките на проекта ще бъде възстановена и спортна площадка “Септември” и ще бъде установена връзка с площад “Свобода”. Реконструкция на кръстовището и подобряване на уличната организация на движение са дейностите, предвидени в района на “хан Бъчва”. Оттам до стадиона ще бъде изградена велоалея, която ще бъде успоредна на ул. “Патриарх Евтимий” и локалното платно. От южната страна на стадиона, на северния скат към Студентски град ще бъде изграден изцяло нов парк. Наред с озеленяването и алеите ще бъде изградено специално трасе за екстремно каране на колело и фитнес площадка на открито.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания