Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

„Малкият принц” отново събира на една сцена подрастващите любители на театралното изкуство

„Малкият принц” отново събира на една сцена подрастващите любители на театралното изкуство
Добавена на: 2013-04-17 10:10:46

Тазгодишният театрален мини - фестивал ще премине под знака на 180 годишнината от рождението на Димитър Шишманов

За път пореден път Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” подготвят провеждането на Театрална сцена „Малкият принц”. Дванадесетото издание на театралния празник за малки и по-големи ще се състои на 16 май 2013 година. Срокът за подаване на заявки за участие в него е до 10 май включително.
Тазгодишният театрален мини - фестивал ще премине под знака на 180 годишнината от рождението на Димитър Шишманов – инициатор и ръководител на организираната театрална самодейност при Свищовското читалище, 140 годишнината от представянето на пиесата „Добродетел и злоба” от Д. Шишманов, в която за първи път играят жени актриси, и 15 годишнината от провеждането на първия Национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри, Свищов.
Съгласно статута, Театрална сцена „Малкият принц” е без конкурсен характер. В нея могат да участват деца и ученици до VIII клас - колективи и индивидуални изпълнители, без жанрово ограничение. Времетраенето на постановките е до 15 минути – за колективи, и до 5 минути – за индивидуални изпълнения. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания